E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGedik Yatırım seferberlik ilan etti---

Gedik Yatırım seferberlik ilan etti

Gedik Yatırım seferberlik ilan etti
23 Şubat 2016 - 13:02 borsagundem.com

Bilinçli Yatırımcı Seferberliği eğitimlerinin ilki Gedik Yatırım, SPYD ve Gündem Medya Grubu’nun işbirliği ile hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirildi

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde finans piyasaları hakkında yatırımcıları bilgilendirmek üzere Gedik Yatırım’ın girişimiyle düzenlenen eğitim dizininin ilki, 20 Şubat Cumartesi saat 13:00 – 17:00 arasında Point Hotel Barbaros’ta Aslı Şafak’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Genel hatlarıyla; yatırımcıların risk getiri tercihi ve profil tespiti, ekonomi ve sermaye piyasası ilişkisi, sermaye piyasası araçları ve dinamikleri (spot ve türev işlemler) konularının üzerinde durulduğu eğitimlerde yatırımcı hakları konularında da paylaşımda bulunuldu.  

 
 “SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TREND YAKALANMALI”
 
Sunumuna ‘Finansal Piyasaların Asli Dinamikleri’nden söz ederek başlayan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, sermaye piyasaları ile aktif ilgilenen kişi sayısının 70 bin olduğuna dikkat çekti.
Temel Sermaye Piyasası Ürünleri ile devam eden Ünver, Şirketin öz kaynaklar kaleminin çok iyi takip edilmesi gerektiğinin atını çizerek, “Şirketin net dönem karını sermayeye bölerek hisse başı karını elde edersiniz” dedi. Sürdürülebilir bir trendin, şirketlere yatırım yapılmasında bakılacak ilk unsurlardan biri olduğunu ekledi. Ünver, “Kitaplar reel hayatın gerisinden geliyor. Kitapları okuyun ama piyasa dinamiklerinden bağımsız yorum yapmayın. Teknik analiz doğru kullanıldığında işe yarayacaktır” şeklinde konuştu. Analiz Yöntemlerinin önemi ile konuşmasını sonlandıran Ünver, sunumunu yapmak üzere sözü Can Pamir’e bıraktı.


 
“YATIRIMCIYA ÖZEL PROFİL ANALİZİ YAPILMALI”
 
Profil tespitinin önemine dikkat çeken Can Pamir, her yatırımcıya ayrı profil analizi yapmak gerektiğini vurguladı. Uzun vadeli değer yönelimli yaklaşım ve kapsamlı araştırmaya dayanan karar süreçleri ile Gedik Yatırım’ın modern bir risk yönetimi sistemine sahip olduğuna dikkat çeken Pamir,  “Ceket olmadı pantolon verelim uygulaması sermaye piyasaları ile örtüşen bir mantık değil” dedi.
Yatırımcıya uygun risk getiri tercihleri için yerindelik testinden söz eden Pamir, “Hepimiz arabamızla 180 km yapabiliyoruz ancak hiçbirimiz 180 km’ye çıkmıyoruz, risk getiri beklentileri önemli” diye konuştu. Yatırımcı – yatırım danışmanı ilişkisinin hassas ve çok değişken olduğunu, bu sebeple karşılıklı iyi bir iletişim çok önemli olduğunu dile getirdi. Gedik Yatırım’ın, büyüyen portföy yönetimi pazarında istikrarlı büyümesini sürdürerek, önümüzdeki dönemde hem yönettiği fon sayısını ve fon büyüklüğünü artırmayı, hem de fon performanslarındaki başarısını daha yukarılara taşımayı hedeflediğini belirtti.
 

 
“VOLATİLİTE HEM ALIM HEM SATIM OPSİYON MALİYETİNİ ARTIRIR”
 
Yeni Nesil Finansal Ürünleri Türev Piyasaları hakkında bilgi veren SPYD Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kerik konuşmasına türev araçlarının tanımlamalarını yaparak başladı. “Volatilite artarsa hem alım hem satım opsiyonunun maliyeti artar” diye konuşan Kerik; opsiyon stratejileri için fiyat hareketlerinin, öngörüde bulunarak veya fiyat sıkışıklığına bakarak görülebileceğini dile getirdi. 
 

 
Gedik Yatırım hakkında:
Gedik Yatırım, faaliyet göstermeye başladığı 1991 yılından bu yana kaliteli, kapsamlı ve yaygın hizmet anlayışı ile yatırımcı memnuniyetine en üst düzeyde önem vererek güvenilirlik, işlem hacmi ve yaygın çalışma konularında Sermaye Piyasalarının önde gelen yatırım kuruluşlarından biridir. Türkiye’nin gelişip büyümesinde sermaye piyasalarının önemine inanan Gedik Yatırım, halka açık bir yatırım kuruluşudur. 310 çalışanı, Türkiye çapındaki 28 şubesi, tümü acentesi olan Fibabanka şubeleri ve stratejik işbirliği içerisinde olduğu tüm PTT işyerleri ile banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında en yaygın çalışan kuruluştur. PTT ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde tasarruf sahipleri, PTT Merkezlerinden de hesap açmak üzere gerekli evraklara ulaşabilmekte, doldurdukları evrakları ücretsiz olarak gönderebilmekte ve para işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilmektedirler.
https://www.gedik.com/

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)