E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiGedik listesinde: Çıkan hisseler, eklenen hisseler---

Gedik listesinde: Çıkan hisseler, eklenen hisseler

Gedik listesinde: Çıkan hisseler, eklenen hisseler
21 Nisan 2021 - 11:55 borsagundem.com

Gedik Yatırım, Arçelik'i 42,36 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi

Gedik Yatırım portföy listesine Arçelik'i 42,36 TL hedef fiyatla model portföyüne eklerken, Akbank ve Logo Yazılım'ı çıkardı.

Analizin ayrıntıları şu şekilde:

Arçelik'i (#ARCLK) ekliyoruz: Şirketi oldukça iskontolu olan çarpanlar ile işlem görmesi ve öngörülebilir büyüme trendinin devam etmesinden dolayı portföyümüze ekliyoruz. Şöyle ki, hisse 2021 beklentilerimize göre 5x FD/FAVÖK'den işlem görmekle birlikte, zımni çarpanlarımız 2021 beklentilerimize göre 6.2x FD/FAVÖK ve 10.8x F/K, 2021 beklentilerimize göre ise 5.3x FD/FAVÖK ve 9.3x FK'dır. Bu çarpanlar gerek şirketin tarihsel, gerekse global benzerlerine göre yüksek iskontoları işaret etmektedir. Buna ek olarak şirketin satışlarının %65'inin yurtdışına hatırlatmakta fayda vardır. Bu özellik şirketi yurt içi oynaklıklara karşı korumanın yanında, pandemi sonrası artması muhtemel olan global tüketici eğiliminden avantaj elde etmesini sağlayabilir. Şirket ile ilgili detaylı bilgiyi 19 Nisan'da yayınlanan inceleme raporumuzda bulabilirsiniz.

Akbank'ı (#AKBNK) çıkartıyoruz: Oldukça düşük çarpanlarla işlem görmesine rağmen, banka hisselerinde bir katalizör yaratacak ortamın olmaması nedeni ile banka ağırlığımızı Akbank pozisyonumuzu kapatarak azaltıyoruz. Öte yandan, cazip bir NAD iskontosu ile işlem gören Sabancı Holding pozisyonumuz ile Akbank'ın yanında Holding'in sanayii iştiraklerine Yatırım yaptığımızı hatırlatmakta fayda var.

Logo'yu (#LOGO) çıkartıyoruz: Hisseler portföyümüze eklediğimiz 5 Ağustos 2020 tarihinden bu yana BIST 100'ün %45 üzerinde getiri elde etmiş ve hedef değerimize yaklaşmıştır. Şirketi temel olarak beğenmeye devam etmekle birlikte, pozisyonumuzu kar amaçlı kapatmaktayız. "

Kar artışları hangi hisselerde yoğunlaşıyor?

Ünlü kurum Türk bankalarında hedef fiyatları güncelledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı olmak21 Nisan 2021 18:31

    Üç gündür borsa istanbulun düşüşünü öğretmenlerin yeni hisselerden almasına bağlayan ekonomistlere tesekkurlerimi sunarım.turk öğretmeni abd ve avrupa borsalarını çökertti dünden beri ...ayrıca öğretmenin borsaya girişini elde edeceği karla televizyonunu değiştireceğine bağlayan engin ekonomi bilgisine sahip ekonomistlere kendisinide beğenmediği zavallı bulduğu öğretmenlerin yetiştirildiğini hatırlatmak isterim...

  • fafa23 Nisan 2021 19:52

    Kimmiş o zavallı?

  • Eser21 Nisan 2021 15:48

    Ötv kdv falan fişmam her ürlü vergi katlamalı artırılılarak bütğn yük vatandaşlara bindirildi, her türlü harç katlamalı artırıldı, müze girişleri falan katlanalı artırıldı, özelrştirme başladı, yabancıya gayrimenkul satışı başladı kredi kartı kullanımı çok arttı, bunun yanıdıra petron 100 den 30 dokara düştü, emeklilik şu bu tasarıfları yapıldı, ve iyi bir tasarufla ve büyük gelirlerle devraldılar. Bu paralarla eş dost çoçuk büyük zenginler ürettiler sadec!! Gelir dağılımı Sosyal adalet dip oldu!! Deniz bitti! Üstüne üstelik üstelik işsizlik fonu zorunlu deprem fonu nedenleri ile zır günler için vatandaştan kesilen yüzlerce milyarıda eritmişler, fonlar mangırsız kalmış! Bununda üstüne üstelik dış borç iç borçta katlamalı çok artırılmış! Tabi bu kaynaklar pandemi öncesi tüketilince, pandemi de de vatandaşa yardım çok düşük kaldı!

  • Bahadır21 Nisan 2021 14:59

    Sayın Cumhurbaşkanım, Şer üçgeni diyorsunuz? Türkiye yetkiyi size verdi. Atananlar daha çok kesesini doldursun diye değil. Tam müreffeh Türkiye için. Geldigimiz noktaya bakın. Halkbank yatırımcısına ve milletin isyanına bakın. Milletin derdi ne Chp, ne diger siyasi partiler. Siz ne zaman açıklama yapsanız bu dolara bir şey oluyor. Bu durumdan çıkacağımız tüm siyasilerin birleştiği tam birlik ile ortak konsorsiyum kurulsun. Sizin çevrenizde pembe tablo çizenlere inanmayın. Duyun artık bu milletin sesini. Hala bu ısrar neden? Evrak üzerinde art niyetli her insan görmek istediğini görebilir. Hakikatlere kulak tıkamaktan vazgeçin. Sizin partinizde ise şu durumdan bizleri çıkaracak bir proje üretilmiyor. Bu işkenceyi millete neden yapıyorsunuz? Hiç değilse Merkez Bankasına bağımsız isinde uzman birini atayın. Allah Muhammet için yalvarıyorum. Artık yeter!

  • Erkam 21 Nisan 2021 13:32

    Herşeyi bitirdiniz ama sizde bittiniz haberiniz olsun

  • Nuri Zaim21 Nisan 2021 23:55

    Neyi bitirdik,biz nezaman bittik.Neden haberimiz olacak.Ne yazdığın anlaşılmıyor,her zaman mı böylesin bu günmü böyle oldun.Geçmiş olsun