E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Geceleri duvarlarla konuşuyor"---

"Geceleri duvarlarla konuşuyor"

Geceleri duvarlarla konuşuyor
07 Ocak 2014 - 02:28 borsagundem.com

MHP'li Türkkan, Silivri ziyareti sonrası Tuncay Özkan'ın anlattıklarını aktardı: Hilmioğlu geceleri duvarda gördüğü ölmüş oğluyla konuşuyor

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; Silivri Cezaevi’nde İnternet Andıcı davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Ergenekon davasından tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan’ı ziyaret etti. Türkkan’ın verdiği bilgiye göre görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın “TSK’ya kumpas kurulduğu” yönündeki açıklamalarının ardından başlayan tartışmalar gündeme geldi.
 
‘Af değil, beraat istiyoruz’
 
Ergenekon, Balyoz ve İnternet Andıcı gibi davalarda yeniden yargılama yapılması konusunda AKP iktidarında çeşitli formüller değerlendirilirken, tutuklu eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, “Türkiye kamuoyunun da inandığı gibi darbeci değil, masumuz” dedi. Başbuğ, hem kendisinin hem de çeşitli davalarda tutuklu bulunan silah arkadaşlarının ne darbe ne de siyasi bir suçu olduğunu ifade etti. Türkiye Barolar Birliği Başbakanı Metin Feyzioğlu’nun Başbakan Erdoğan’a yeniden yargılamalar konusunda sunduğu formülü desteklediğini ifade eden Başbuğ, kendisi ve tutuklu askerlerin demokrasiye inanmış bir kurumun mensupları olduğunu ifade ederek, “Af değil, beraat istiyoruz. Tutuksuz yargılanmak istiyoruz” diye konuştu.
 
"FERYADIMI DUYMAYANLAR ŞİMDİ FERYAT EDİYOR"
 
Sahte delil ve adil olmayan yargılama konusundaki şikayetlerini pek çok gündeme getirdiğine işaret eden Başbuğ, “Geçmişte bizim feryatlarımızı duymayanlar, şimdi kendileri feryat ediyorlar” değerlendirmesini yaptı. Özel yetkili mahkemeler yerine genel mahkemelerde söz konusu davaların yeniden görülmesi gerektiğini ifade eden Başbuğ, “Adaletin genel mahkemelerde yerini bulacağını ve beraat edeceğimize inanıyorum. Tutuksuz yargılanmayı bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
 

LÜTFÜ TÜRKKAN, SİLİVRİ ZİYARETİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

"BU KUMPASIN BOZULMASI GEREKİYOR"
 
MHP’li Türkkan’ın gazeteci Tuncay Özkan ile görüşmesinde de “yeniden yargılama tartışmaları” konuşuldu. Özkan, bugünkü konjektörün söz konusu davaların kendilerine atılan birer suçlama ve kumpas olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Özkan, “Artık bu kumpasın bozulması gerekiyor” görüşünü belirtti. Özkan, aynı koğuşta kaldığı Yalçın Küçük’ün gözlerinden rahatsızlık yaşadığını, Fatih Hilmioğlu’nun da hayatını kaybeden çocuğunun acısını yaşadığını ifade etti. Özkan, Hilmioğlu’nun hapishanedeki duvarlarla oğlu gibi konuşmaya başladığını aktardı. 

ÇİÇEK'TEN 2 BELGE

Tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek ile de görüşen Türkkan, Çiçek’in kendisine ıslak imza belgesinin sahte olduğuna ilişkin bir belge gösterdiğini ifade etti. Çiçek’in iki farklı belge göstererek kamuoyunda uzun süre tartışılan ıslak imza belgesinin sahte olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)