E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGDV: Almanya elektrik kesintilerine hazır değil---

GDV: Almanya elektrik kesintilerine hazır değil

GDV: Almanya elektrik kesintilerine hazır değil
16 Şubat 2022 - 14:24 borsagundem.com

Almanya Sigorta Birliği, Almanya'nın potansiyel olarak hayatı durma noktasına getirecek elektrik kesintilerine hazır olmadığını açıkladı.

Sigorta Birliği'nin (GDV) uzman ve kriz yöneticileriyle görüşerek Almanya'nın elektrik kesintilerine hazır olup olmadığına yönelik hazırladığı analizde, "Elektriksiz geçen ilk 24 saat bile yaşadığımız hayatı durma noktasına getiriyor" ifadeleri yer aldı. GDV'nin internet sitesinde yayımlanan analizde, siber saldırıların yanında, terör saldırıları ya da hava olaylarının kritik noktalarda Avrupa genelinde elektrik ağ istikrarını tehlikeye atabileceğinin altı çizildi.

Analizde, elektrik kesintilerinin olası zararları açıklanarak, "Kovid-19 salgınında olduğu gibi uzun elektrik kesintilerinden kaynaklanan zararlar sigorta sektörünün kendi kendine yönetemediği kadar yüksek olacak" denildi.

GDV Başkanı Jörg Asmussen, "Ne yazık ki yaygın bir elektrik kesintisinin sonuçlarına Almanya'da yeterince hazırlıklı değiliz" dedi. Asmussen, elektrik kesintisinin zararlarının sigorta kapsamına alınabileceğini söyleyerek, "Ancak tümü değil" diye konuştu.

Almanya'da afet ve acil durum yönetiminden sorumlu Federal Teknik Yardım Ajansı'nın (THW) eski başkanı Albrecht Broemme, olası elektrik kesintilerinde siber saldırıları en büyük tehlike olarak gördüğünü söyledi ve ekledi: "Almanya elektrik kesintisine tam hazırlıklı değil."

Almanya ve komşu ülkelerdeki elektrik ağ istikrarının enerji geçişinden zarar görebileceğine ilişkin endişeler dikkati çekiyor. Şimdiye kadar Almanya'da ciddi bir elektrik kesintisi olmamasına karşın elektrik şebeke operatörlerinin elektrik ağlarını stabilize etmek için yaptığı müdahalelerin sayısının arttığı ifade ediliyor.

Elektrik arz güvenliğinde problem olabilir

Prognos Araştırma Enstitüsü, Bavyera İş Dünyası Derneği (VBW) için hazırladığı yıllık enerji dönüşümü izleme raporunda, Almanya'da elektrik arz güvenliğinde gelecek birkaç yıl içinde sıkıntı olabileceği uyarısını yaptı.

Enstitü, ülkede elektrik üretiminde güneş ve rüzgar enerjisinin payının arttığını dile getirerek, elektrik üretiminin hava durumuna bağlı olduğunu, bu nedenle elektrik üretim tahmininin daha az yapıldığını aktardı. Raporda, ülkede başta sanayide olmak üzere elektrik tüketiminin arttığna da dikkat çekildi.

AB, Rusya'nın gazı kesmesi halinde bu kışı geçirebilecek durumda

 

Rusya-Ukrayna geriliminin enerji fiyatlarına etkisi sürüyor

 

Almanya'da toptan elektrik fiyatları son 20 yılının zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)