E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze'de ateşkes başladı---

Gazze'de ateşkes başladı

Gazze'de ateşkes başladı
21 Mayıs 2021 - 02:20 borsagundem.com

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşması, gece 02.00 itibariyle yürürlüğe girdi

10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Hamas ve İsrail arasında varılan ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi,

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana devam eden saldırılara son verilerek ateşkese gidilmesi için yapılan oylamayı kabul ettiği bildirilmişti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de İsrail ile Gazze Şeridi'nde ateşkesin yerel saatle bu gece 02.00’de başlayacağını doğrulamıştı.

İsrail savaş uçakları ateşkese bir saat kala Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar düzenlemeye devam etmişti. İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri de saldırılara karşılık Gazze çevresindeki bölgelere roket attıklarını açıklamıştı.

Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybetti.

BİR SAAT KALA SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Hamas ile varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesine bir saat kala, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere hava saldırıları düzenledi.

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyelerinden yapılan açıklamada da İsrail'in saldırılarına karşılık Gazze çevresindeki bölgelere roket atıldığı belirtildi.

İsrail kabinesi Gazze'de ateşkesi onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST21 Mayıs 2021 09:11

    Her sene her sene yine aynı hareketler devam edecek sıra bizlere gelcektir güçlü olmamız nükleer enerjilerden tutun tüm silahlarımızı yapmamız sanayi ve ekonomide de güçlü olmamız gerekmektedir.