E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGazprom'dan Türkiye'ye yatırım---

Gazprom'dan Türkiye'ye yatırım

Gazprom'dan Türkiye'ye yatırım
26 Kasım 2013 - 12:57 borsagundem.com

Gazprom, Avrupa'da enerji santralleri almayı, Türkiye'de yeni santral inşaatlarında yer almayı düşünüyor

Rus doğalgaz tekeli Gazprom'un üst düzey yöneticisi Alexander Medvedev, Avrupa'da özellikle İngiltere, Belçika ve Avusturya'daenerji santralleri almayı düşündüklerini söyledi.

Gazprom'un aylık dergisine açıklamalarda bulunan Medvedev, Fransa'da da enerji santrali satın almakla ilgilendiklerini belirtti.

Medvedev, Avrupa'da doğalgaz ile çalışan modern santralleri satın almanın, yenisini inşaa etmekten daha az maliyetli olduğuna inandıklarını belirtirken, Türkiye ve Balkan ülkelerinde ise bir dizi yeni doğalgaz çevrim santralli ve kojenarasyon tesisi projesinden pay almayı düşündüklerini vurguladı.

Medvedev, ayrıca ekonomik olarak yaşabilir şartlar gördüklerin Macaristan piyasasına girme olasılığı üzerinde çalıştırlarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı26 Kasım 2013 15:13

    Doğalgaz üreticisi olsam Türkiye'deki santrallerin iyilerini satın alırım. Eğer çok gecikirler ise ortalık termik santraller ile dolacak doğlagaz satışı daha zor olcak ve zam yapmak zorunda kalacaklar. Zaten doğalgaz eskisi kadar ucuz değil. Biraz indirim yapmalılar ve sürümden kazanmalılar.