E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazprom'dan ABD gazı itirafı---

Gazprom'dan ABD gazı itirafı

Gazprom'dan ABD gazı itirafı
25 Mart 2019 - 06:28 borsagundem.com

Gazprom, Avrupa'da ABD gazı ile rekabetin ciddiyetini ilk kez kabul etti

Avrupa Birliği (AB) pazarında enerji savaşları sert rekabet ile daha da zorlu bir gal almaya başlıyor... "ABD menşeili sıvılaştırılmış doğalgaz, 2019'da Rusya'nın Avrupa pazarındaki en büyük rakibi olabilir." Bu açıklama, Gazprom yöneticilerinden Sergey Komlev'den geldi.

Reuters'in Gazprom'un şirket dergisinde çıkan röportaja dayandırdığı habere göre, Komlev Amerikalı üreticilerin bu yıl sıvılaştırılmış doğalgaz tedarik rotasını Asya'dan Avrupa'ya çevirebileceğini düşünüyor.

Bu strateji değişikliğine sebep de Asya pazarında fiyatların ilk kez bu yıl Avrupa pazarının gerisine düşmesi ve Avrupa pazarının cazibesinin artması.

Bu yıl Avrupa'da havanın ılıman seyretmesi nedeniyle Gazprom'un sıvılaştırılmış doğalgaz tedariki düşüşte.

Avrupa pazarına doğalgaz tedarik eden tek Rus firması Gazprom değil. Rus özel şirketi Novatek, 2018'de Avrupa'ya sattığı doğalgaz miktarını yüzde 10,6 oranında arttırmayı başardı. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk25 Mart 2019 07:43

    LNG pazarı büyüyor. Yani okyanusları geçen Likit Doğal Gaz satışları daha da artar ise bu sefer denizlerden doğal gaz çıkarmak daha ekonomik hale gelir. Dünyanın nen büyük gemisi aynı zamanda bir LNG platformu. Kore sürekli LNG taşıma gemisi yapıyor. Katar'dan Türkiye'ye oradan Avrupa'ya gaz satışı olabilir.  Doğalgazı likit hale getiren teknolojiler de gelişiyor ve ucuzluyor.