E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazprom: Türk Akım alım terminalinin yüzde 80'den fazlası tamam---

Gazprom: Türk Akım alım terminalinin yüzde 80'den fazlası tamam

Gazprom: Türk Akım alım terminalinin yüzde 80'den fazlası tamam
20 Haziran 2019 - 07:30 borsagundem.com

Rusya tarafından inşa edilen Türk Akım doğalgaz boru hattının Kıyıköy'deki alım terminali inşaatının yüzde 80'den fazlasının tamamlandığı belirtildi

Rus enerji şirketi Gazprom'dan Türk Akım için yapılan açıklamada, "Boru hattının Karadeniz dibinden geçen deniz kısmının döşeme çalışmaları tamamlandı. (Gazın Türk Akım'a basılacağı) Russkaya kompresör istasyonu ile şu anda başlatma ve ayarlama çalışmalarının yapıldığı Rusya'daki kıyı bağlantı kısmını işletmeye almaya tamamen hazır durumdayız. Bununla birlikte, Türkiye'deki alım terminalinin inşası devam ediyor. Şu an itibarıyla inşaat ve montaj işlerinin yüzde 80'den fazlası tamamlandı" ifadeleri kullanıldı.

Türk Akım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı boru hattından oluşacak. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Güney ve Güneydoğu Avrupa'daki tüketicilerin kullanımına ayrılacak. TürkAkım doğalgaz boru hattının yıl sonuna kadar devreye alınması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)