E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGaziantep'teki saldırıda ölü sayısı arttı---

Gaziantep'teki saldırıda ölü sayısı arttı

Gaziantep'teki saldırıda ölü sayısı arttı
22 Ağustos 2016 - 11:41 borsagundem.com

Gaziantep'teki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükseldi.

Gaziantep'te, kına gecesinde düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükseldi. Geçen cumartesi günü Beybahçe Mahallesi'nde, pazar günü evlenecek olan birbirine akraba Nurettin ile Besna Akdoğan çifti için sokakta kına gecesi düzenlendi. Törenin sonuna doğru kalabalığın ortasında çocuk yaştaki canlı bombanın üzerindeki intihar yeleğinin infilak etmesiyle ortalık savaş alanına döndü. Dün akşam saatlerine kadar 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralanan ve hastanelerde tedavi gören 3 kişi ise sabah saatlerinde kurtarılamadı. Böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 54'e yükselmiş oldu. Patlamada yaralanan 14'ü ağır 66 kişinin tedavilerine ise hastanelerde devam ediliyor.

Cenaze törenlerine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

ERDOĞAN ÖLÜ SAYISINI 51 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki terör saldırısını, dün İstanbul'da gazetecilere değerlendirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba patladı veya patlatıldı. 51 ölüm vakası söz konusu. 17'si ağır 69 yaralı var" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu."

"Şu an itibariyle Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir."
"Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir, Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terör örgütüdür. Bunların dini, milleti, vatanı, söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle el ele omuz omuza bunların üzerine gideceğiz."

SAVCILIK: CANLI BOMBA YELEĞİ BULUNDU

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Gaziantep'teki canlı bomba saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olay yerinde 1 adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir” denildi.

AK PARTİ VE MHP HEYET GÖNDERDİ

Saldırı sonrası Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül Gaziantep'e gitti. MHP de saldırı sonrası bölgeye milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırı sonrası açıklama yapmıştı:

"Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz saldırıyı milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağ olsun."

EV VE İŞ YERLERİ HASAR GÖRDÜ

Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere mahallesindeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Olayın gerçekleştiği sokak ve çevresinde incelemelerini titizlikle yürüten polis ekipleri, hasar oluşan yapı ve araçlarla ilgili vatandaşlarla görüşüp notlar aldı.

ÖLÜ SAYISI 53

Hain saldırıda ölenlerin sayısı 53'e yükseldi.
69 yaralıdan 17'sinin durumunun ağır olduğu, bunlardan 5'inin durumunun ise çok kritik olduğu belirtilmişti. Bu 5 kişiden 2'sinin yaşamını yitirdiği haberi bugün geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)