E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGaziantep'teki bombalı saldırıda şehit sayısı 2 oldu---

Gaziantep'teki bombalı saldırıda şehit sayısı 2 oldu

Gaziantep'teki bombalı saldırıda şehit sayısı 2 oldu
01 Mayıs 2016 - 10:09 borsagundem.com

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Saldırıda 2 polis şehit olurken 19'u polis 23 kişi de yaralandı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'te Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), İl Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi arasındaki bölgede, saat 09.20'de meydana gelen patlamada, bir polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 19 polis ile 4 vatandaş yaralandı.

Ağır yaralanan polis memuru hastanede şehit düştü
Saldırıda ağır yaralanan polis memuru, tedavi gördüğü 25 Aralık Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2'ye yükseldi.

Yaralıların kaldırıldıkları hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

Vali Yerlikaya: Saldırı bombalı araçla yapıldı
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 No'lu Cadde'de bomba yüklü aracın infilak ettirildiğini kaydetti.

Olay yerinde çalışmalar sürüyor
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İl Emniyet Müdürlüğü önünde olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

1 Mayıs kutlamaları iptal edildi
Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

Saldırı istihbaratı vardı iddiası
Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30'da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)