E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı edinmenin sınırı artırıldı---

Gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı edinmenin sınırı artırıldı

Gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı edinmenin sınırı artırıldı
13 Mayıs 2022 - 05:10 borsagundem.com

Gayrimenkul satın alarak edinilen Türk vatandaşlığında sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkaran Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazetede yayınlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçiş için aranan taşınmaz satın alınması şartı değişti. 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara yükseltildi. Kararın, bir ay sonra yürürlüğe gireceği aktarıldı.

Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebileceği aktarıldı. Kararın bugün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi. Kararların, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 46'ıncı maddesi gereğince verildiği ifade edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenlikte yeni dönem!

 

Atama kararları Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader13 Mayıs 2022 10:17

    dünyada ülkem diyebileceğin kaç yer kaldı. vatandaşlığın para ile satıldığı bir düzende, artık vatanseverlik değil zenginlik bize lazım derse bir devlet, biz oraya bizim ülkemiz diyebilir miyiz. ve mesela alıp elimize silahımızı savaşa bile gider miyiz? niye gidelim?

  • senom13 Mayıs 2022 10:06

    Vatandaşlığını parayla satan, ne idiğü belirsin göçmen yığınlarını ülkeye hesapsız kitapsız sokan ve ülke bekasını ve geleceğine ipotek koyan bu yaptıklarından siyası ve ekonomik rant devşirmeye çalışan bir iktidar ve karşısında aciz, vizyonsuz, tepkisiz sorunlu bir muhalefet allahım bu ülke buralara nasıl geldi. :'( 

  • satılık köy13 Mayıs 2022 08:12

    satılık vatandaşlık...

  • Bik13 Mayıs 2022 07:37

    Geçmişte 1 milyon olan vatandaşlığa geçişin 400 bin dolar olması düşük ve 10 yıl da geçiş süresi olmalı vatandaşlık vermek için.

  • E.g.13 Mayıs 2022 07:25

    BOL PARALI YABANCI >=NİTELİKLİ DOST/YABANCI

  • Ahmak grup sizi 13 Mayıs 2022 05:45

    Amman bee ne yükselmiş standart lar şimdi her kez kıskanacak bizi....