E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGayrimenkul fiyatlarında yükseliş korona balonu mu?---

Gayrimenkul fiyatlarında yükseliş korona balonu mu?

Gayrimenkul fiyatlarında yükseliş korona balonu mu?
26 Mayıs 2021 - 14:05 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde şehirlerden banliyö ve kırsal alanlara taşınan çalışan nüfus, ofise dönüş sürecine hazırlanıyor. Fiyatlardaki sert yükseliş talebin azalmasıyla yok olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan gayrimenkul piyasasına ilişkin balon endişeleri ABD’li yatırımcıların en büyük korkusu birisi haline gelmeye başladı. MarketWatch’un haberinde TD Ameritrade ve Charles Schwab anketine göre, söz konusu balon piyasası ihtimalinin 2021’in ikinci yarısına ilişkin yatırımcıların en önemli endişesi olarak öne çıktığı belirtiliyor.

Ankete katılan 500 borsacının %80’inden fazlası ABD’deki gayrimenkul ve hisse senetleri piyasalarında balon oluşması ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor.

TD Ameritrade Baş Borsa Stratejisti JJ Kinahan Salı günü anketin sonuçları hakkındaki açıklamalarında, "Gayrimenkul piyasasıyla ilgili, önümüzdeki birkaç ay içinde önemli bir sınavın yaklaşmakta olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kinahan gelecek birkaç ayda pandemi sürecinde gelen teşviklerin son bulmasıyla ofise dönüş sürecinin farklılaşabileceğini belirtti. Baş stratejist birçok şirketin personelini çağırmak konusunda temkinli davranacağını tüm çalışanların “her gün ofise geri çağırılması” ihtimaline sıcak bakmayacağını belirtiyor.

TD Ameritrade baş stratejisti bunun yerine şirketlerin esnek çalışma modelleri konusunda nasıl bir yol izleyeceklerine karar verene dek hibrit çalışma modellerinin uygulanacağını öngörüyor. Ancak Kinahan, işçilerde işveren esnekliği konusunda daha fazla netlik oluşana kadar ev fiyatlarındaki yüksek seviyenin ne kadar sürekli olacağını tahmin etmenin zor olduğunu söyledi. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre salgın sırasında ABD’deki banliyölerde, kırsal kasabalarda ve tatil yerlerinde bulunan evlerin fiyatlarında ciddi bir patlama yaşanıyor.

Baş stratejist konuyla ilgili açıklamasında ekonomideki toparlanma devam ederken kırsal ve banliyö alanlardaki ev fiyatlardaki yükselmenin devam edip etmeyeceğinin asıl soru olduğunu belirtiyor. Kinahan’a göre bu konuda belirleyici olacak etken insanların hayatlarının yeterince esnek olup olamayacağı.

ABD’de Mart ayındaki ev fiyatları bir yıl öncesine göre %13,3 artarak Aralık 2005’ten bu yana en hızlı yükselişini gösterdi. ABD’deki konut arzı ile talep arasındaki dengesizlik balon piyasası iddialarını destekler nitelikte.

Wall Street'in 9 trilyon dolarlık sorunu

 

Küçük yatırımcı borsada nasıl kazanır?

 

Bakır fiyatları grev endişesiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 26 Mayıs 2021 15:36

    Ne balonu,geçen seneye göre herşeyin fiyatları 2 ye katladı.

  • Okie Dokie26 Mayıs 2021 14:27

    GYO yatırımı mantıklı bir yatırım. Ama gayrimenkulü Türkiye'de almayacaksın. Son 5 senede Miami'de ve Londra'da aldığım lüks villalarım fiyatlarını dolar ve sterlin bazında ikiye katladı. Her ne kadar gönlüm Kudüs'ü özlese de gurbette yaşamak zorundayız.