E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGartman eleştirdi: En kötü Merkez kararı! ---

Gartman eleştirdi: En kötü Merkez kararı!

Gartman eleştirdi: En kötü Merkez kararı!
15 Ocak 2015 - 16:45 borsagundem.com

Ünlü ekonomist Gartman, İsviçre Merkez Bankası'nın son kararının bugüne kadar gördüğü en kötü karar olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda Gartman Letter adlı bloğuyla tanınan ABD’li ekonomist Dennis Gartman, bugün aldığı sürpriz kararla piyasaları derinden sarsan İsviçre Merkez Bankası’nı eleştirdi.

CNBC kanalındaki bir programa katılan ünlü ekonomist Dennis Gartman, İsviçre Merkez Bankası’nın son hamlesinin bugüne kadar gördüğü en kötü merkez bankası kararı olduğunu söyledi.

İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) Euro/frank kurunda üç yıldır sürdürdüğü müdahale kuru uygulamasına sürpriz şekilde son verdi.

Ekonomiste göre İsviçre daha önceden atacağı adıma dair sinyal vermedi ve piyasalara frank harcayarak yaptığı büyük çaplı desteği çekerek kendine zarar verecek.

Gartman, “Böyle bir şeyin olacağına dair hiç mesaj vermediler. Yüklü miktarda para, İsviçre frangı harcıyorlardı. Daha öncesinde bunun kalıcı olacağına dair söz verdiler. Para biriminizi savunmak için müdahale yapmak oldukça zordur ama para biriminizin değerini düşürmek ya da düşük seviyede tutmak kolayca başarılabilir” dedi.

Gartman, İsviçre Merkez Bankası’nın bu para politikasından sıyrılarak milyarlarca dolar zarar edeceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)