E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiGaranti şirket raporu ve bilanço analizi---

Garanti şirket raporu ve bilanço analizi

Garanti şirket raporu ve bilanço analizi
29 Nisan 2015 - 11:22 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda Garanti Bankası'nda bütçe hedeflerinin korunduğu belirtildi

İş Yatırım, Garanti Bankası'nın  2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Net karın piyasa beklentisinin üstünde olduğunun belirtildiği raporda şu görüşler yer aldı:

''Bütçe hedefleri korundu. Merkez Bankası’nın para politikasındaki sıkı duruşu yılın ilk yarısında net faiz marjında beklenen iyileşmeyi engellerken Garanti Bankası tüm yıl için net faiz marjında 10 baz puanın altında genişleme beklentisini koruyor. Beklentilerden yüksek seyreden enflasyon verileri ve yılın ikinci yarısında ilişkin mevduat maliyetlerinde normalleşme öngörüsü net faiz marjıyla ilgili tahminlerin korunmasını sağlıyor olabilir. Diğer yandan bütçenin üzerinde seyreden ücret ve komisyon gelirleri nedeniyle ikinci çeyrek sonunda bu alanda bir güncelleme görülebilir. Ücret ve komisyon iadeleri sektördeki genel eğilim gibi Garanti Bankası’nı da rahatsız ediyor ancak banka yönetimi birlik olarak bankaların otoritelerle çözüm arayışında olduğunu belirtti.

Piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz. Bizce net kar sürprizinin niteliği kaliteli. Net faiz marjına ilişkin tehditler dengeli görünürken ücret ve komisyon gelirlerinin güçlenen seyri diğer giderlerdeki artışı karşılayabilir. Garanti Bankası hisseleri 2015 beklentilerimize göre 10,1x F/K ve 1,3x F/DD çarpanlarıyla işlem görüyor. Bu değerler birinci kuşak Türk bankaları ortalamasının %15 üzerinde.

Net kar beklentilerin üzerinde. Garanti Bankası yılın ilk çeyreğinde 785 milyon TL solo net kar açıkladı. Sonuçlar piyasa bekletişinin %9 ve bizim tahminimizin %8 üzerinde gerçekleşti. Tahminlerimizden sapma bir kereye mahsus gelirlerle güçlü gelen tahsilatlar, ücret ve komisyon iadeleri ile vergi cezası nedeniyle yüksek gelen faaliyet giderleri ve yüksek etkin vergi oranı oldu. Garanti Bankası ilk çeyrekte %12 özsermaye karlılığı elde etti. Net kar önceki döneme göre yatay kaldı. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 90,00
En Yüksek: 91,15
En Düşük: 87,75
Değişim 4,41 %
FK: 4,02
PD / DD: 1,48
İşlem Hacmi 2.345.153.391
Toplam Adet: 26.295.026
Ağırlıklı Ort.: 89,11
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)