E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti Portföy, BlackRock ile anlaştı---

Garanti Portföy, BlackRock ile anlaştı

Garanti Portföy, BlackRock ile anlaştı
18 Mart 2016 - 16:48 borsagundem.com

Garanti Portföy, SMART Fonlar’ın içindeki yabancı varlıkların yönetimi için BlackRock ile anlaştı

Garanti Bankası’nın iştiraki olan, Türkiye’nin ilk portföy yönetim şirketi Garanti Portföy, BlackRock ile SMART fonlar için yatırım yönetimi konusunda Londra’da anlaşma imzaladı. Anlaşmayla, Garanti Portföy’ün orta ve uzun vadede TL bazında yüksek getiri sağlamayı hedefleyen SMART Fonları’nın, toplam varlıklarının %20’sine kadar ulaşacak yabancı varlıkları, BlackRock tarafından yönetilecek. Uluslararası piyasalarda, varlık ve risk yönetiminde gösterdiği yenilikçi yaklaşımla tanınan BlackRock’ın sahip olduğu deneyim, Garanti Portföy’ün uzmanlığıyla SMART Fonlar’da bir araya gelecek. Bu sayede, birikimlerini SMART Fonlar’da değerlendiren müşteriler için varlık ve coğrafya çeşitliliği yoluyla daha yüksek bir performans hedeflenecek.

SMART Fonlar’ın çeşitlendirilmiş varlık yatırım stratejisi sayesinde, Türk Lirası varlıkların yanı sıra, Avrupa, Amerika ve gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi ve tahvil piyasaları, yabancı borsa yatırım fonları, altın ve diğer kıymetli madenler gibi geniş bir yelpazeye yayılan varlıklara da yatırım yapılabiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Onur Genç, “Birikimlerini Garanti’nin sunduğu yatırım araçlarında değerlendiren müşterilerimize, yüksek getiriyi hedefleyen, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirme misyonuyla hareket ediyoruz. Alanında dünyanın en büyüğü olan BlackRock ile Garanti Portföy arasında imzalanan anlaşma, bu anlayışın somut bir göstergesi. Garanti’nin uluslararası finans piyasasındaki güçlü konumu ve sektörde küresel çapta takdir edilen yenilikçilik anlayışı, bu anlaşmanın hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. Geçtiğimiz yıl, ‘yepyeni bir yatırım anlayışı’ mottosuyla, yurtiçi ve yurtdışı varlıklara eş zamanlı olarak portföylerinde yer veren, orta ve uzun vadelerde TL bazında yüksek getiriyi hedefleyen SMART Fonlar’ı pazara sunduk. Varlık ve risk yönetimi konusunda tecrübeye sahip BlackRock ile birlikte, SMART Fonlar’ın içerdiği uluslararası piyasalara ait varlıkların daha verimli şekilde değerlendirilip, müşterilerimize cazip birikim fırsatları sunacağına inanıyoruz.” dedi.

Garanti Portföy Genel Müdürü Mahmut Kaya ise “BlackRock, bugün dünyanın hemen her bölgesinde, sektör profesyonellerinden bireysel yatırımcılara kadar her ölçekte müşteriye varlık yönetimi hizmeti sunuyor. Bu anlaşma ile Garanti Portföy olarak, BlackRock’ın uluslararası piyasalardaki tecrübesini SMART Fonlar aracılığıyla müşterilerimizle buluşturuyoruz. SMART Fonlar, yatırımcısına Türk Lirası varlıkların yanı sıra Amerika, Avrupa ve gelişmekte olan piyasalarda eş zamanlı yatırım yapma fırsatı sunarak, TL bazında yüksek ve sürdürülebilir getiriyi hedefliyor. SMART Fonlar’daki uluslararası varlıklar fon portföylerinin %20’sine kadar ulaşacak ve bundan böyle BlackRock tarafından yönetilecek. Hedefimiz, SMART Fonlar’ın her yatırımcının portföyünde ve birikimlerinde yer alması.” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)