E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGaranti: Enflasyon beklentimizi yukarı yönlü güncelledik---

Garanti: Enflasyon beklentimizi yukarı yönlü güncelledik

Garanti: Enflasyon beklentimizi yukarı yönlü güncelledik
02 Mayıs 2019 - 16:31 borsagundem.com

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomisti Seda Güler Mert yıl sonu enflasyon beklentilerini %15.5'e yükselttiklerini söyledi.

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomisti Seda Güler Mert Bloomberg HT'ye enflasyon beklentisini anlattı.

Nisan enflasyonunda aylık % 2.2 artış beklediklerini belirten Mert "Nisan'la beraber mevsimselliğin arttığı döneme giriyoruz . Gıdanın aşağı yönlü destekleyici olmasını beklerdik ama maalesef onu henüz göremiyoruz. Oradan yeterli destek gelmeyince manşet rakam yukarı gidecek, yıllık enflasyon % 19'lardan % 20.1 - 20.2'lere çıkabilir" yorumunu yaptı.

Çekirdek enflasyonun kritik olduğunu kaydeden Mert "çekirdekte düşüş eğilimi bir miktar azalsa da süreceğini düşünüyoruz..Bundan sonrası önemli, son yaşanan gelişmelere bakarsak oynaklık yüksek, bu da her türlü fiyatlama davranışını etkiliyor." dedi. Oynaklık artışı nedeniyle enflasyon tahminlerini yukarı yönlü güncellediklerini belirten Mert "yıl sonu enflasyon beklentimizi %15.5'e yükselttik. Bu yıl % 0.3 büyüme bekliyoruz. Yani büyümede hala pozitif bir rakam bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Enflasyon rakamı yarın açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)