E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti Bankası'nın İTMK ihracına SPK onayı---

Garanti Bankası'nın İTMK ihracına SPK onayı

Garanti Bankası'nın İTMK ihracına SPK onayı
18 Aralık 2014 - 11:29 borsagundem.com

Garanti Bankası ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı için SPK'dan izin aldı

Garanti Bankası toplamda 1 milyar Euro veya Türk Lirası da dahil diğer para birimlerinde muadili tutara kadar yurtt içinde, yurt dışında veya nitelikli yatırımcılara veya tahsisli satış yöntemi ile satılmak üzere ipotek teminatlı menkul kıymet ihraç edecek.

Garanti Bankası'nın konuyla ilgili olarak KAP'ta yer alan açıklaması şöyle:

''4 Temmuz 2013 tarihinde Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, bir veya birden fazla ihraç suretiyle gerçekleştirilecek, çeşitli tertip ve vadelerde ve ihraç tarihlerindeki piyasa koşullarına göre belirlenecek sabit ve/veya değişken faiz oranlarına sahip, mevzuatın izin verdiği ölçüde, toplamda 1 milyar Euro veya Türk Lirası da dahil diğer para birimlerinde muadili tutara kadar, halka arz edilmeksizin, yurtiçinde, yurtdışında veya nitelikli yatırımcılara veya tahsisli satış yöntemi ile satılmak üzere ipotek teminatlı menkul kıymet ("İTMK") ihraç edilmesi için Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmişti. 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2014/34 sayılı Haftalık Bülteni'nde yurtdışı İTMK ihraç talebinin Kurul tarafından uygun görüldüğü duyurulmuştur. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,65
En Yüksek: 90,45
En Düşük: 86,40
Değişim -3,72 %
FK: 3,88
PD / DD: 1,43
İşlem Hacmi 1.050.937.323
Toplam Adet: 11.882.726
Ağırlıklı Ort.: 88,46
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)