E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGar katliamını düzenleyen sanıkların görev paylaşımı belli oldu---

Gar katliamını düzenleyen sanıkların görev paylaşımı belli oldu

Gar katliamını düzenleyen sanıkların görev paylaşımı belli oldu
03 Eylül 2016 - 06:55 borsagundem.com

Gar katliamının sanıkları Abdulmubtalip Demir ve Talha Güneş, Gaziantep’te tutuklandı. Güneş’in bombaları temin ettiği, Demir’in de Yunus Emre Alagöz ve Suriyeli teröriste canlı bomba yeleğini giydirdiği ortaya çıktı

Gaziantep'te önceki gün polis tarafından yapılan operasyonla, İçişleri Bakanlığı’nın ‘aranan teröristler’ listesinde olan IŞİD’li 2 terörist yakalanarak tutuklandı. Teröristlerden Abdulmubtalip Demir ‘turuncu’, Talha Güneş ise ‘gri’ listedeydi.

Demir için 600 bin, Güneş için 300 bin TL ödül konulmuştu. 2 teröristle ilgili çarpıcı bilgilere 

Örgütün bombacıları olan ve her ay maaş alan 2 terörist, Ankara’daki ‘gar katliamı’ davasının da sanıkları arasındaydı. 20 Mayıs’ta operasyon sırasında kendini patlatan örgütün sözde Gaziantep sorumlusu Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelere göre, Demir’e aylık 690, Güneş’e ise 120 dolar maaş ödeniyordu.

BOMBALARI TEMİN EDİP HAZIRLAYAN 2 İSİM

Örgütün Suriye’deki sözde Türkiye sorumlusu İlhami Balı’nın bombaları temin etmek ve hazırlamakla görevlendirdiği bu 2 ismin, Ankara’da 10 Ekim 2015’te 109 kişinin hayatını kaybettiği ‘gar katliamı’nda aktif görev aldığı ortaya çıktı.

Ele geçen belgelere göre, bomba ve patlayıcıyı ‘Muhammet Fatih’ kod adlı Talha Güneş örgütün hücre evine getirdi. ‘Ebu Meryem’ kod adlı Abdulmubtalip Demir ise canlı bombalar Yunus Emre Alagöz ile kimliği belirlenemeyen Suriyeli teröriste ‘canlı bomba yeleklerini’ giydirip patlayıcı devrelerini teslim etti

HÜCRE EVİNE ÜST YÖNETİCİLER GİREBİLİYOR

Emniyetin yaptığı çalışmalarda örgütün Gaziantep’te birden fazla hücre evine sahip olduğu da belirlendi. Güneykent Mahallesi’ndeki rezidans dairesine ise sadece Gaziantep hücresinin yöneticileri girebiliyordu. Bombalı yelekler de burada hazırlanıyordu. Kamera kayıtlarında yapılan incelemelerde, bu daireye Yunus Durmaz, Abdulmubtalip Demir ve Talha Güneş’in sık sık gelip gittiği de tespit edildi.

(Habertürk / Şefik Dinç) 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)