E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGani ve ailesi, BAE'de---

Gani ve ailesi, BAE'de

Gani ve ailesi, BAE'de
18 Ağustos 2021 - 17:19 borsagundem.com

Ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu ortaya çıktı. BAE, Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni yapılan açıklamada, Gani ve ailesinin "insani gerekçelerle" ülkeye kabul edildiği bildirildi

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından yeni hükümet henüz kurulamamışken, ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu ortaya çıktı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın Kabil'e ulaşmasının ardından hava yoluyla ülkesini terk etmişti.

Birleşik Arap Emirlikler Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni yapılan açıklamada, Gani ve ailesinin "insani gerekçelerle" ülkeye kabul edildiği bildirildi.

2014 yılından beri ülkenin cumhurbaşkanı olan Gani, daha önce yaptığı açıklamada, Taliban'a karşı cumhurbaşkanı olarak vatanını savunmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Gani'nin ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile doğrulayan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ise "Afganistan'ı zor zamanda terk etti. Allah ondan hesap soracak." ifadelerini kullanmıştı.

Çin’den kritik Afganistan hamlesi

 

ABD'nin Afganistan sınavı: Taktik mi fiyasko mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)