E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGameStop yatırımcıları gerçekle yüzleşiyor---

GameStop yatırımcıları gerçekle yüzleşiyor

GameStop yatırımcıları gerçekle yüzleşiyor
09 Eylül 2021 - 14:59 borsagundem.com

İkinci çeyrek bilançosunu açıklayan GameStop beklenen üzerinde kayıp verdi ve hissenin spekülatif değerlemelerini haksız çıkardı. Reddit yatırımcılarının ilgi gösterdiği spekülatif hisse bilanço sonrası %11 değer kaybetti


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının en çok konuşulan hisselerinden GameStop geçtiğimiz gün paylaştığı bilanço rakamlarıyla tüm yatırımcılarını şok etti. Perakende oyun şirketi ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde kayıp verirken CEO Matt Furlong analistlerin sorularını cevapsız bıraktı. Hisse seans sonunda %11 değer kaybetti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan perakende yatırımcıların inancıyla GameStop hisselerini bu yıl 10 kat yükselmişti. Reddit yatırımcıları şirketin geri dönüşünün zaman ve sabır alacağı gerçeğiyle yüzleştiriyor. Şirketin satışları yükseliyor ve borçları ise neredeyse sıfıra inmiş durumda. Ancak GameStop son sekiz çeyreğin altısında kayıp verdi.

Kovid-19 krizinden çok önce kriz işaretleri veren perakende oyun şirketi pandemi kısıtlamalarından da büyük yara aldı. Düşen satışlar nedeniyle yüzlerce mağazasını kapatmak zorunda kalan GameStop şimdilerde perakende satış devi Amazon’la doğrudan rekabet etmeye çalışıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre aktivist yatırımcı Ryan Cohen Hazıran ayında şirketin başkanı olarak seçildiğinde, “Perakende alanında daha önce hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” demişti. Şirket sattığı ürünlerin ve hizmetlerin sayısını artırdı, müşteri hizmetleri kalitesini artırmaya ve teslimatları hızlandırmaya çalıştı. Cohen yönetim ekibini de değiştirdi.

Haziran ayında bir Amazon yöneticisini icra kurulu başkanı olarak atayan perakende zincirinden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ikinci çeyrekteki satışların 1,12 milyar dolarlık tahmin ortalamasını geçerek 1,18 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

YouTube üzerinden 22 binden fazla kişinin izlediği konferans 10 dakikadan kısa sürdü. Yatırımcıların büyük çoğunluğu, yeni CEO Matt Furlong'un zor durumdaki şirketin geri dönüş planı hakkında daha fazla şey duymayı bekliyordu. Yaklaşık altı dakika konuşan CEO, son aylardaki gelişmeleri gözden geçirdi, ancak stratejileri konusunda güncelleme sağlamadı.

Bilanço açıklamasının ardından GameStop hisseleri %11 düşerek 177 dolara kadar geriledi. Bu yıl 10 katı yükselen hisse seans kapanışına kadar yeni bir hareket göstermedi.

Yüzde doksan psikoloji

Borsa araştırmaları firması Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli şirket hisseleriyle ilgili paylaştığı bir notta, “Bu hisse senedinin %90’ı psikoloji/momentum ve %10’u temel verilerdir. Bu nedenle çeyrek sonuçlarının ne durumda olduğu önemli değildir” ifadelerine yer verdi. Sosyal medya platformu Reddit’te organize olan yatırımcılar birçok Wall Street analisti şirketin aşırı değerlendiğini belirtse de geçen yıldan bu yana hisse senetlerini destekliyor.

Wedbush Menkul Kıymetler Analisti Michael Pachter ise 31 Temmuz’da sona eren çeyrekte beklenen üzerinde kayıp verilmesinin öngörülerin üzerindeki genel giderlerden kaynaklandığını belirtti.

Haziran ayı sonlarında GameStop komisyon ve ilgili giderlerinden önce 5 milyon ortak hisse satarak yaklaşık 1,13 milyar dolar topladı. Uzun vadeli borçlarının tamamını ödeyen şirket elde edilen geliri genel kurumsal hedefleri ve büyümeyi finanse etmek için kullanıyor.

Sermaye yönetim şirketi Loup Ventures’ün Yönetici Ortağı Doug Clinton, “Yatırımcılar 1,7 milyar dolarlık en büyük savaş sandıklarının nasıl tahsil edileceğinin planlarını bilmek istiyorlar. Yine de bu mevcut değerlemeleri haklı çıkaracak ölçekte büyük bir plan olmayabilir” dedi.

 

Cramer’ın Eylül korkusunun 6 sebebi

 

ABD'de iş ilanları rekor seviyeye çıktı

 

Biden’ın azalan kamuoyu desteği borsaları nasıl etkiliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)