E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGameStop hisseleri yeniden yükselişe geçti---

GameStop hisseleri yeniden yükselişe geçti

GameStop hisseleri yeniden yükselişe geçti
09 Mart 2021 - 15:03 borsagundem.com

Perakende yatırımcıların spekülatif yatırımlarıyla ünlenen GameStop hisseleri geçtiğimiz gün yüzde 41’in üzerinde yükseldi. Hisselerdeki yükselişte şirketin e-ticaret alanındaki hamlelerini hızlandıracağını açıklaması etkili oldu


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

GameStop hisseleri ABD borsalarında önemli bir artış daha gördü. Ancak Fortune’un haberine göre, yükseliş bu sefer sosyal medya platformu Reddit’in içeriğindeki WallStreetBets yatırımcılarıyla ilgili değildi.

Video oyunu satışı yapan perakende şirketin hisseleri, e-ticaret şirketi Chewy'nin Kurucusu Ryan Cohen başkanlığında GameStop'un fiziksel mağazaların ötesine geçişine devam etmesine yardımcı olabilecek girişimler arayacak bir komite kurduğunu açıklamasının ardından, gün ortası işlemlerinde %17 yükseliş gösterdi. Hisse günü %41,21’lik yükselişle tamamladı.

Stratejik Planlama ve Sermaye Tahsis Komitesi olarak adlandırılan komiteden yapılan duyuru, perakende şirketinin gelişen bir güç yapısına da işaret ediyor. Açıklamada aynı zamanda şirketin yönetim kurulunda da yer alan GameStop’ın CEO’su Geroge Sherman’dan hiç bahsedilmiyor. Ayrıca komite, GameStop’ın Baş Finans Sorumlusu Jim Bell'i görevinden ayrılma sürecinin yanı sıra müşteri hizmetleri ve e-ticaret karşılama bölümlerine liderlik edecek bir dizi yeni işe alımından dolayı takdir edildi.

Bu işe alımlardan birisi olan e-ticaret firması Chewy’de müşteri hizmetleri başkan yardımcılığına kadar yükselen Kelli Durkin GameStop firmasında müşteri hizmetleri birimine başkanlık edecek.

GameStop açıklamasında, "Komite, GameStop'u bir teknoloji işletmesine dönüştürebilecek ve hissedarlar için kalıcı değer yaratmaya yardımcı olabilecek eylemleri belirlemeye odaklanmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada yeni oluşturulan kurulun görevi, “GameStop'un mevcut operasyonel hedeflerini, sermaye yapısını ve tahsis önceliklerini, dijital yeteneklerini, organizasyon tabanını ve personeli içeren alanların değerlendirilmekten sorumludur” açıklamasıyla tanımlandı.

Cohen geçen yıl GameStop'tan dev miktarda hisse satın aldı ve şirket hisseleri ortalama 8,43 dolardan işlem gördüğü dönemde şirkete 76 milyon dolar yatırım yaptı. Söz konusu yatırım hisse senedi için büyük ölçüde ilgi uyandırdı ve Hisse senedi fiyatının son büyük yükselişini körükleyen birçok unsurdan birisi oldu. GameStop hisseleri Pazartesi günü %41,21’lik yükselişle 194,50 dolara ulaştı.

GameStop hissesine ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl 17 dolardan fiyatlanan hisse Ocak ayının sonunda seans içerisinde 483 dolara kadar yükselmişti. Söz konusu yükselişte sosyal medya platformu Reddit üzerinden toplanan bireysel yatırımcıların açığa satış sıkıştırmalarıyla kurumsal fon yöneticilerini zor durumda bırakması manşetlerde yerini almıştı.

Hissenin zirve fiyatına ulaşmasının ardından ciddi bir geri dönüş yaşandı. GameStop hisseleri bir ay öncesinde 45 doların altına düştü. Finansal piyasaları sarsan bu iniş çıkışlı tablo soruşturmaları tetikledi. Borsa komisyon şirketleri, riskli fon yöneticisi şirketler ve diğer piyasa oyuncuları ABD Kongresi’ne ifade vermeye çağırıldı.

Söz konusu piyasa krizi aynı zamanda bireysel yatırımcıların borsalarda oynadığı geniş role ve uzun vadede piyasa dinamiklerini değiştirebilecek potansiyellerine dikkat çekti.

 

İkinci GameStop krizinin mimarı kim?

 

Buffett’ın ortağından GameStop yatırımcılarına sert sözler

 

Robinhood Üst Yöneticisi Tenev GameStop için özür diledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)