E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGalatasaray'ın Florya'daki arazilerine onay çıktı---

Galatasaray'ın Florya'daki arazilerine onay çıktı

Galatasaray'ın Florya'daki arazilerine onay çıktı
18 Ocak 2019 - 17:12 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ'nin protokolle devraldığı, Galatasaray'ın (GS) Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu arazi ile ilgili olarak hazırlanan yeni planları onayladı. Askıya çıkan yeni planlara bir ay içinde itiraz edilebilecek

Spor camiasının yakından bildiği ve uzun yıllar Galatasaray'ın eğitim kampı olarak kullanılan Florya Şenlikköy Metin Oktay Tesisleri, tarih sahnesinden siliniyor. Metin Oktay Tesisleri'ni terk edecek olan Galatasaray için, Kemerburgaz'da yeni tesisler yapılacak.

Yeni planların onaylanması ile ilgili duyuru yapılarak 30 gün içinde askıda olacağı belirtildi. Yeni planlarla ilgili olarak hazırlanan raporda proje şöyle tanımlandı:

"KENTSEL YAŞAM STANDARTLARINI ARTTIRMAK"

"Alanda kent ile bütünlük kuracak şekilde fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanların kurgulanması, kentsel yaşam standardını arttırmak amacıyla kentsel gelişim ve nüfus dinamiklerini, yerel şartları ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, kent bütünüyle ilişkili, nüfus ile denge içerisinde fonksiyonların dağılımının yapılabilmesi ve bölgenin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amaç olarak belirlenmiştir".

Planlama alanında, bölgede yer alan nüfusun yararlanabileceği cami, kamuya ait okul alanı gibi donatı alanlarının da yer alacağı belirtilen raporda, arazinin kullanım şekilleri şöyle belirlendi:

Toplamı 66 bin 123 metrekare olan arazinin 42 bin 383 metrekaresi konut alanı, 14 bin 313 metrekaresi park alanı, 5 bin metrekaresi eğitim alanı, bin 932 metrekaresi özel kültürel tesis alanı, bin 532 metrekaresi cami alanı olarak ayrıldı. Konut alanında emsal 1.30 olarak belirlendi.(Mehmet Demirkaya/Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)