E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'ın 1 numarası Sinan---

Galatasaray'ın 1 numarası Sinan

Galatasaray'ın 1 numarası Sinan
11 Aralık 2014 - 06:40 borsagundem.com

Sinan Bolat’ın oynayabileceği bir takıma gitmesini isteyen Porto, Muslera’nın varlığı nedeniyle Cim-Bom’a sıcak bakmamıştı

Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal karşısında Sinan Bolat’ın kaleci olarak sahaya çıkması, buna karşın Muslera’nın yedek kulübede bile olmaması, bazı gerçekleri ortaya çıkardı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 26 yaşındaki kalecinin sözleşmesindeki, “İlk yarıda 5 resmi maç oynamazsa Porto geri alabilir” maddesinden dolayı Sinan’ı oynatıldığını söylemesinin ardından bazı gerçekler ortaya çıktı. İşte adım adım yaşanan olaylar:

Sezon başında Almanya ve Fransa’dan da teklifler alan ve Türkiye’den iki takımın da istediği Sinan Bolat için kulübü Porto, oynayabileceği bir takıma gitmesini istedi.  Çünkü Portekiz ekibi, kalecinin oynayarak kendini gösterebileceği ve ancak bu şekilde satılabileceği kanaatindeydi.
Galatasaray’da Muslera’nın bulunmasından dolayı bu öneriye ilk önce soğuk bakan Porto, Sinan’ın da isteğiyle sarı-kırmızılı takıma gelmesine izin verdi. Porto 1 senelik kiralama için herhangi bir ücret istemedi ama kiraladığı oyuncunun oynaması için sözleşmeye özel madde koydurdu. Buna göre Sinan ilk devre en az 5 maçta kaleyi koruyacaktı.
O dönemde yönetimde bulunan Galatasaraylıların, Portekiz ekibine, “Sinan’ı ikinci değil, birinci kaleci olarak transfer ediyoruz. Çünkü Muslera’yı devre arasında satacağız” diyerek Sinan’ın transferinde ısrarcı davrandıkları ortaya çıktı.

Üç katına geldi

Bunun üzerine Galatasaray’ın Sinan’ı transferini tamamladığı, üstelik geçen sezon Kayserispor’dan aldığı paranın üç katına Cim-Bom’a geldiği ifade edildi. 1.3 milyon euro garanti para alan Sinan, ilk 18’de yer aldığı her maç için 20 bin euro kazanıyor.

Acı vatan Türkiye

Arsenal karşısında Galatasaray formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Sinan Bolat, yediği 4 golle hayal kırıklığı yarattı. Bu sezon 2. resmi maçına çıkan tecrübeli kaleci, vasat bir görüntü sergiledi.

Eskişehirspor ile yapılan kupa maçında da 2 gol yiyen Sinan, toplamda 6 gol yedi. Belçika’da Standart Liege ile kariyerinin en parlak günlerini yaşayan hatta o dönem Şampiyonlar Ligi’nde AZ Alkmaar’a attığı golle Avrupa piyasasında kendine yer edinen 26 yaşındaki kaleci, Porto’dan sonra Türkiye’de de başarısız oldu. Geçen sezon Kayserispor ile 14 maçta 23 golü ağlarında görüp küme düşme üzüntüsü yaşayan Sinan, bu sezon Muslera’nın yedeği olarak maç performansından uzak kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)