E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru---

Galatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru

Galatasaray'dan TFF'ye flaş başvuru
25 Mart 2021 - 15:43 borsagundem.com

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ya başvuruda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün kanalına yaptığı açıklamada başvuruyu duyurdu!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, GS TV'de gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cengiz'in sözleri: "Bu ülkede ifade özgürlüğü var. Her şeyde hayır vardır. Beinsports'ta yorumcu denen zat hem F.Bahçe'nin 29 şampiyonluğu söyledi. Hem de İnşallah olumlu değerlendirirsiniz dedi. Ey yorumcu sen kimsin? Soru soruluktan çıktı, karar verdin. Senin oradaki görevin soru sormak

"6 sayılık dilekçeyi TFF'ye verdik"

Sayın TFF Başkanı'nı zor duruma düşürdü. Sayın TFF Başkanı bizi hukuk adına ürküttü. Müflis bir tüccar var karşımızda. Eski defterleri karıştırıyor. Yenilir yenilmez Fenerbahçe gündem değiştiriyor. Galatasaray'da bunlar yapılsa beni ipe çekerler, sokakta yürütmezler. Rakip takımın yaptıkları gündem değiştirme çabalarıdır. Camialar ile yönetimler farklıdır. Kırılgan camialar var hemen rüzgara kapılıyorlar. Bunu gördükten sonra komite kurduk, 6 sayfalık dilekçeyi TFF'ye verme durumunda kaldık.

"Devamlı bunu kaşıyorlar"

Galatasaray siyaset üstüdür. Daha önce TFF, Tahkim ve TBMM reddetmiş. Nihat Bey bilmeyebilir. Daha önce reddedilen bir şey çok kuvvetli bir karine, çok umulmayan bir delil ortaya çıkınca yargılanabilir. Daha önce gelmiş ve reddedilmiş bir şey. Devamlı bunu kaşıyorlar. 1-0 yendiğimiz maç. Statlarına gittik. TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Savcımız, Emniyet herkes var. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. TFF'nin Fenerbahçe'nin 29 şampiyonluk talebini gündeme bile almaması gerekiyordu. Allah büyük.

"Yönetimde genç çocuklar var, bayağı saçmalıyorlar"

Deklarasyonda Beşiktaş'ın 20 şampiyonluğunu tanıyoruz dediler. Tanımak bir devlete, cumhuriyete aittir. Sen kimsin! Fenerbahçe camiası sözlerimi lütfen ayırsın. Yönetimde genç çocuklar var, bayağı saçmalıyorlar. Bizim aldığımız eğitim bunu gerektirir. Fenerbahçe camiasında çok değerli hukukçular var niye itiraz etmediler.

"Freni patlamış kamyon gibi gibiyim"

Yüreğim o kadar dolu ve o kadar dertliyim ki, freni patlamış kamyon gibi gidiyorum. Abdurrahim Albayrak ile 200'e yakın şahsi kefalet verdik daha yeni. Ali Koç'un bana dediği bir laf vardı. Geçen gün Ali Bey, "Sen buna nasıl imza attın? Bütün torunlarına kadar riskin altına sokmuşsun" dedi. Ben hiç sesimi çıkarmadım. Sonra ailem bunu sordu. Sonradan, "Ya Ali, bu söylenecek şey mi? Haberleri yoktu" dedim.

"TFF'nin böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum"

62 yıl, bir ömür. Peki niye Fenerbahçe bizden öndeyken başvurmamış? Himmet ve duayla onları geçtik! Öyle diyorlar, bu utanmazlığı da yapıyorlar. Biz de soruyoruz. Onlar varken, güçlüyken biz alamadık. TFF'nin böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum.

"Daha önce verilmiş Tahkim Kurulu'nun kararı kesindir"

Galatasaray TFF'ye başvurusundaki maddeler şöyle: "Daha önce verilmiş Tahkim Kurulu'nun kararı kesindir. Başvuru, incelemeksizin reddedilmelidir. Başvuru konusu şampiyonluklar "lig müsabakası statüsü" kapsamı dışındadır. Talep edilen şampiyonluklara konu dönemlerde gerçekleşen organizasyonlar düzenli ve sürekli değildir. "Türkiye Futbol Birinciliği" lig usulüne tabi olmayıp eleme usulüne tabidir. "Türkiye Futbol Birinciliği" sürekli ve düzenli bir organizasyon değildir."  

"1 sezonda iki ayrı şampiyon olmaz"

'Milli küme' ana turnuva niteliği kazanamamıştır. 1937 yılında 'milli küme' turnuvasına katılmaya hak kazanan İzmir takımlarının bu hakları ellerinden alınmıştır. 1 sezonda iki ayrı şampiyon olmaz.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başvurusunun kabul edilmesi halinde idarenin öngörülürlüğü ilkesi zedelenecektir.

Galatasaray TFF'ye gidiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)