E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'dan 'Oğulcan Çağlayan' tepkisi: Derhal istifa istiyoruz!---

Galatasaray'dan 'Oğulcan Çağlayan' tepkisi: Derhal istifa istiyoruz!

Galatasaray'dan 'Oğulcan Çağlayan' tepkisi: Derhal istifa istiyoruz!
04 Ağustos 2021 - 16:33 borsagundem.com

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Oğulcan Çağlayan kararı ve TFF Tahkim Kurulu'nun yapısıyla ilgili Türk Telekom Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

Epözdemir, yaptığı açıklamasına öncelikle Türkiye'de yaşanan yangın felaketlerine değinerek başladı. Epözdemir, "Türkiye'nin dört bir yanından yaşanan orman yangınları hayatını kaybedenlere rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Yaralananlara da geçmiş olsun diyorum" dedi.

Oğulcan Çağlayan transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Rezan Epözdemir, "Transferle ilgili Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) bir başvuru yapılmıştı. 1 milyon 200 bin euro ve 506 bin 275 TL'nin ödenmesi ve 6 maç mahrumiyet cezası verilmişti. Kulübümüz de sorumlu tutulmuştu. Kulübümüz olarak bunun akabinde Tahkim Kurulu'na itiraz etmiştik, bu ceza 3 maça indi ve tazminat karar ise onandı. Bu kararın emsali yok. Oyuncunun sözleşmesini 6 hafta kala haksız şekilde feshettiği söyleniyor. Fakat bütün yılın ücreti tazminat olarak değerlendiriliyor.

Emsali görülmemiş bir karardan bahsediyoruz. Hukuka aykırı bir karardan bahsediyoruz. Oyuncumuz ve kulübümüz mahkemeye başvuruda bulundu biliyorsunuz. Anayasanın 59'uncu maddesi Tahkim Kurulu kararları kesindir diyor evet ama bu kararlar sportif idare ve yönetsel kararlar. Yani Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun alanına giren, sözleşme hukukundan kaynaklanan kararlara yargı yolu açık. Bunun üzerine başvuruda bulunduk. Bu itiraz sürecimiz devam ederken bir baktık kulübümüzle ilgili bir transfer yasağı kararı alınmış. Bununla ilgili yönetim kuruluna başvurduk önce. Yönetim kuruluna dedik ki 'bu transfer yasağını kaldırın, hukuki süreç devam ediyor. Bu kesin bir alacak değil. Transfer yasağı yapamazsınız, yargı süreci devam ediyor. Telafisi imkansız zararlara gidiyoruz' dedik. Yönetim kurulu bu talebi reddetti. Tahkim Kurulu ise tarihten 40 gün önce 'transfer yasağını kaldırıyorum' dedi. 'Kesinleşmiş bir alacak olmadığı için kaldırıyorum' dedi.

Bununla da yetinmedik UEFA'ya da başvuru yaptık. 'Biz lisans işlemlerini yapmak istiyoruz. Bu çekişmeli bir alacaktır' dedik. UEFA da 'evet, hukuki bir sorun yoktur' dedi. Akabinde TFF lisansı vermedi. Bunun üzerine başvuru yaptık bu karar hukuksuzdur diye. Bunu Yargıtay'a taşıdık. Kesinleşmiş bir alacak yok. Oyuncuyla ilgili bu karar hukuka aykırıdır. TFF tam 3 hafta bu taleple ilgili karar vermedi ve sonrasında da ret kararı verdi. Bugün verilecek listeye yetiştirmek için tahkim kurulunun olağanüstü toplanmasını istedik. Olağanüstü toplandılar. Demiş ki Tahkim Kurulu, 'kesinleşmiş bir alacak yoktur, ben burada transfer kararını kaldırıyorum' demiş. Fakat çok ilginçtir dün akşam 22.32'de bize fakslandı karar. Oyçokluğuyla itirazımızın reddedildiği yazıyor. Sonrasında ise oybirliği yazıyor. Arada herhalde muhalif olan, dik durmaya çalışan üyeler de ikna edilmiş, onlar da çoğunluğa iştirak etmiş ve çatlak ses olmadan oybirliğine dönüşmüş. 40 gün sonra aynı koşullar devam ederken, taban tabana verilmiş bir karardan bahsediyoruz. Bunu anlatmak mümkün değil" diye konuştu.

Galatasaray'ın Aliou Dieng için teklifi ortaya çıktı

 

Galatasaray'da 7 kişi disipline sevk edildi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)