E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'da transfer krizi---

Galatasaray'da transfer krizi

Galatasaray'da transfer krizi
28 Haziran 2021 - 09:33 borsagundem.com

Kadrosunu güçlendirmek için transferde düğmeye basan sarı-kırmızılı kulüp Oğulcan Çağlayan transferi sebebiyle kriz yaşıyor. Tahkim Kurulu transfer yasağı ile ilgili kararını verdi.

Galatasaraylı Oğulcan Çağlayan'ın transferiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Oğulcan Çağlayan, Çaykur Rize ile yaptığı opsiyonlu sözleşmenin uzatılmasını kabul etmemiş, normal sözleşmesini tamamlamadan takımdan ayrılmıştı. Bunun üzerine Karadeniz kulübü, başarılı futbolcudan şikayetçi olmuştu.

CİMBOM MAHKEMEYE TAŞIDI

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Çaykur Rize'ye 1 milyon 200 bin euro ödenmesine hükmetmiş, Tahkim Kurulu da bunu onamıştı. Bunun üzerine Cim-Bom, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.

RİZE'DEN TRANSFER YASAĞI TALEBİ

Çaykur Rize de, Galatasaray'a transfer yasağı ve Oğulcan'ın lisansının vize edilmemesini talep etti ve bu istek TFF tarafından kabul gördü.

ART ARDA İTİRAZ

Galatasaray transfer yasağına karşı çıktı, TFF Yönetim Kurulu ise bu itirazı reddetti. Cim-Bom bu karar için de Tahkim'in kapısını çaldı.

YASAK KALDIRILDI

Kurul, transfer yasağının tatbik edilebilmesi için kesinleşmiş bir kararın bulunmadığına karar verdi, transfer yasağının kaldırılmasına hükmetti, paranın ödenmeme talebini ise kabul etmedi.

OĞULCAN AÇIKLANMADI

Galatasaray, sadece transfer yasağı açısından Tahkim Kurulu'na başvurduğu için yasak kaldırıldı. Ancak Oğulcan Çağlayan için sürecin başlayıp başlamadığı açıklanmadı.

PSV MAÇI TEHLİKESİ

Sarı-kırmızılı futbolcunun, aksi bir karar alınmadığı sürece lisansı vize edilmeyecek. Bu süreç uzun sürerse, sarı-kırmızılı oyuncunun 20-21 Temmuz'daki PSV karşılaşması yetişemeyebileceği vurgulandı.

EMSAL KARAR

Tahkim Kurulu'nun kararına göre Galatasaray, mahkemenin vereceği tedbir kararını bekleyecek. Bu durum, borçlu diğer kulüpler açısından da emsal kabul edilecek. Parasal dosyalar Bölge Adliye Mahkemesi'ne gidecek, futbolcular alacaklarını tahsil edebilmek için belki de yıllarca beklemek zorunda kalacak. Bu durum, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun da işlevsiz kalmasına yol açacak.

Fatih Terim yıldız isme patladı! 'Şampiyonluğu kaybettirdi bize'

 

Mustafa Cengiz’in ihracı isteniyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,60
En Yüksek: 6,62
En Düşük: 6,57
Değişim 0,46 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,36
İşlem Hacmi 35.565.087
Toplam Adet: 5.393.870
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner28 Haziran 2021 12:00

    geçen sezon şampiyonluk yarışmasının en yoğun yaşandığı haftalarda rizesporun yaptığı bu güzel davranışların faturasını sahada çok güzel ve anlamlı bir şekilde verileceğinden kimsenin ve özelliklede başkanın hiç kuşkusu olmasın.