E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'da sürpriz 11---

Galatasaray'da sürpriz 11

Galatasaray'da sürpriz 11
25 Şubat 2016 - 19:25 borsagundem.com

Galatasaray, Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bu akşam deplasmanda Lazio ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi 2. turu ilk maçında sahasında Lazio ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, rövanş için Lazio ile bu akşam sahaya çıkacak.

GALATASARAY'IN İLK 11

Galatasaray: Muslera, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Sneijder, Donk,
Podolski

Roma Olimpiyat Stadı'nda başlayacak Lazio-Galatasaray maçı 20.00'da başlayacak ve TRT 1'den şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

Maçın canlı anlatımı ntv.com.tr'de de yer alacak.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?
Cim Bom, maçı kazanması ya da 1-1 dışında gollü beraberlikler alması halinde Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselecek.

Ev sahibi Lazio'nun, temsilcimizi mağlup etmesi ya da maçın 0-0 sona ermesidurumunda Galatasaray Avrupa'ya veda edecek.

1-1'lik sonuçta maç uzayacak. Uzatmalarda da 1-1'lik skor değişmezse tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek.

MAÇI RUS HAKEM YÖNETECEK
Lazio ile Galatasaray arasında oynanacak rövanş maçını, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetecek. 

Müsabakada dördüncü hakem Valeri Danchenko, ilave yardımcı hakemler ise Aleksei Eskov ve Igor Fedotov olacak.

KURA ÇEKİMİ YARIN
Avrupa futbolunun kulüpler bazında iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi yarın yapılacak. 

İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi, TSİ 14.00'te başlayacak.

Seribaşı uygulamasının olmayacağı son 16 turu kurasında, aynı ülke takımları da eşleşebilecek.

Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 10 Mart'ta, rövanşları ise 17 Mart'ta yapılacak. Çeyrek finallerin 7 ve 14 Nisan, yarı finallerin 28 Nisan ve 5 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 18 Mayıs'ta İsviçre'nin Basel şehrindeki Saint Jakob-Park'ta oynanacak.

DEPLASMANDA 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Galatasaray, tamamı Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere Avrupa kupalarındaki son 11 maçında deplasman galibiyeti elde edemedi.

Avrupa kupalarındaki son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonu Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı.

Cim Bom, Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 11 karşılaşmada 9 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Galatasaray, Lazio karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 267. karşılaşmasına çıkacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 161, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 72, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 265 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 98 yenilgi alan, sarı-kırmızılılar, 70 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 367 gole karşılık kalesinde 394 gol gördü.

İtalyan takımlarıyla evinde oynadığı müsabakalarda 53 yıldır yenilmeyerek oldukça başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, dış saha maçlarında ise galibiyete hasret. Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde İtalyan rakipleriyle 11 kez dış sahada karşılaşırken, 6 yenilgi ve 5 beraberlik alıp, hiç kazanamadı. Bu maçlarda rakip ağları 11 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 23 gole engel olamadı.      

LAZİO İLE 4. MAÇ
Sarı-kırmızılılar, tarihinde ikinci kez eşleştiği Lazio ile yarın 4. maçına çıkacak. İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi 2000-2001 sezonu ilk tur grup etabında karşı karşıya gelirken, ilk maçı İstanbul'da Galatasaray 1-0, ikinci maçı ise Roma'da Lazio aynı skorla kazandı. Rövanşı yarın yapılacak bu sezonki eşleşmenin ilk müsabakası ise İstanbul'da 1-1 sonuçlanmıştı.

İTALYANLAR İLE 24. RANDEVU 
Galatasaray'ın yarın Lazio ile yapacağı müsabaka, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı oynayacağı 24. maç olacak. Geride kalan dönemde İtalyan rakipleriyle 23 kez karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, 7 kez galip gelirken, 9 maçı berabere, 7 maçı da mağlup olarak tamamladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 30 kez havalandıran Galatasaray, ağlarında 35 gole engel olamadı.      

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Galatasaray'ı konuk edecek Lazio'nun Türk takımlarına karşı iç sahada yenilgisi yok. Roma ekibi, geride kalan sezonlarda Türk rakipleriyle 6 kez eşleşirken, evinde hiç kaybetmedi. Mavi-beyazlılar, Türk takımlarına karşı seyircisi önünde çıktığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Avrupa kupalarında Türk rakiplerine karşı toplam 13 müsabakaya çıkan Lazio, 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Elemeli turlarda daha önce 3 kez Türk takımlarıyla eşleşen İtalyan ekibi, 2 kez tur atlayan taraf olurken, 1 kez ise elendi. Lazio, 1994-1995 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Trabzonspor'u, 2002-2003 sezonu UEFA Kupası çeyrek finalinde de Beşiktaş'ı e

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)