E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray’da istifa çatlağı---

Galatasaray’da istifa çatlağı

Galatasaray’da istifa çatlağı
16 Ocak 2022 - 08:17 borsagundem.com

Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından taraftarların gazabına uğrayan başkan Burak Elmas ile yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün, bu kez de eski sosyal medya paylaşımları sebebiyle hedefte.

Galatasaray'da yönetici Işıtan Gün'ün eski tvitlerini taraftarlar ortaya çıkardı; ortalık karıştı! Başkan Burak Elmas ve Işıtan Gün, konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı. Galatasaray'ın eski divan kurulu başkanı ve son seçimdeki başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, bir diğer eski başkan adayı Metin Öztürk ve eski yöneticilerden Rezan Epözdemir, Işıtan Gün'ü istifa davet etti. Işıtan Gün ise özür diledi.

BURAK ELMAS: "KABUL EDİLEMEZ"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün'ün 2011 yılında attığı, "Kaydırakta 5 yaşındaki kızı başka bir çocuğa sırasını verdi diye çıldırıp, azarlayan anne; seni tekme tokat dövmek istedim." tviti için, "Kabul etmemiz mümkün değil. Yönetim kurulu üyemiz Sayın Işıtan Gün konu hakkında gereken açıklamayı yapacaktır." açıklamasını yaptı.

IŞITAN GÜN: "ÜZGÜNÜM, ÖZÜR DİLERİM"

Işıtan Gün, Burak Elmas'ın paylaşımı sonrası açıklama yaparak, "Bugün ortaya çıkartılan ve on yılı aşkın bir zaman evvel sosyal medyada kullanmış olduğum ifadelerden içtenlikle üzüntü duyuyorum. Bu ifadelerin neden bugün araştırılıp ortaya çıkartıldıklarını biliyorum ancak bu durum yapmış olduğumu mazur gösterme. On yılı aşkın bir zaman evvel sosyal medyada kullanmış olduğum ifadelerden içtenlikle üzüntü duyuyorum. Bu ifadelerin neden bugün araştırılıp ortaya çıkartıldıklarını biliyorum ancak bu durum yapmış olduğumu mazur göstermez. Bu ifadeler için kamuoyundan özür dilerim." ifadelerine yer verdi.

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NDAN İSTİFA ÇAĞRISI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan, eski divan kurulu başkanı ve son seçimde Burak Elmas'a kıl payı kaybeden Eşref Hamamcıoğlu ise "Kadına şiddet sadece sözlü ve fiziki değil, yazılı da olur. Sn. Gün'ün gün yüzüne çıkan paylaşımlarını temsil ettiği camiaya kesinlikle yakışmadığını düşünüyor ve kendisini acilen gereğini yapmaya davet ediyorum." dedi.

METİN ÖZTÜRK: "HER GÜN YENİ BİR ŞOK"

Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Metin Öztürk ise yaptığı paylaşımda, "Her gün yeni bir şok. Burak Başkan, Işıtan Gün'ün kadınlarla ilgili tvitlerini görmezden gelmez. Gereğini yapar." ifadelerini kullandı.

REZAN EPÖZDEMİR: "BU ERİL DİL KABUL EDİLEMEZ"

Teknik direktör Domenec Torrent'in takımın başına getirilmesi sürecinde etkili olan yöneticilerden Işıtan Gün'ün geçmiş yıllardaki paylaşımları gün içinde sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve tartışma konusu oldu. Başkan Burak Elmas'ın, "Kabul etmemiz mümkün değil" açıklamasını yapması ve bunun üzerine Işıtan Gün'ün kamuoyundan özür dilemesinin ardından, sarı kırmızılı kulüpteki görevlerinden istifa eden Rezan Epözdemir de konuyla ilgili sessiz kalmadı.

Sosyal medya hesabı üzerinden, Işıtan Gün'ün geçmişte yaptığı paylaşımları kınayan Rezan Epözdemir, şunları söyledi:

"Galatasaray yalnızca bir spor kulübü değil, müktesebatı ve değerleri ile Türkiye'nin en saygın ve kıymetli eğitim ve kültür kurumlarından biridir. Yıllardır mücadele ettiğimiz kadını ötekileştiren ve kadına karşı şiddeti meşrulaştıran bu eril dil kabul edilemez. Bu alanda yıllardır hukuki mücadele veren bir hukukçu olarak, bu patolojik bakış açısını en hafif tabiriyle kınıyorum."

Öte yandan Burak Elmas'ın Işıtan Gün'den istifasını istediği, Işıtan Gün'ün istifa etmeyeceğini söylediği gelen haberler arasında.

Galatasaray'da muhalefetin seçim için düğmeye bastığı da gelen haberler arasında.

Sezon sonu takımdan ayrılabilir: Manchester'da 'Ronaldo' krizi!

 

İsmail Kartal'dan Löw açıklaması! Transfer itirafı...

 

Galatasaray'da Torrent'in ilk hedefleri ortaya çıktı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bırakın bu işleri16 Ocak 2022 10:15

    GS ye başkan ol yk üyesi ol dendiği de , gs benim hobim değil işim dediği iddia edilen yani söz konusu gs bile olsa ben bedava çalışmam (yıllık 4 3-4 milyon euro )anlamı taşıyan Terim den de açıklama istensin, çok iyi gs li olduğu marka isim olduğu iddia edilen bay Terim gs nin alt yapısının başına ücret almadan geçsin geleceğin gs takımını inşa etsin al sana proje, bugüne kadar gs den aldıkları kendilerini ülkenin sayılı servet sahiplerinden biri yapmış olmalı, paraya ihtiyacı yok.