E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'da 13.5 milyon euro'luk fatura---

Galatasaray'da 13.5 milyon euro'luk fatura

Galatasaray'da 13.5 milyon euro'luk fatura
01 Mayıs 2014 - 06:13 borsagundem.com

Lucescu'yu takımın başına getirmek isteyen sarı-kırmızılı kulüp, 2 yıllık sözleşmesi bulunan Mancini'ye toplam 13.5 milyon euro vermek zorunda

Cim-Bom’da gündemin bir numaralı maddesi teknik direktör...

Nevzat Dindar'ın Milliyet'teki haberine göre Roberto Mancini’yle yollarını ayırarak, taraftarın ve camianın takımın başında görmek istediği Mircea Lucescu’yu göreve getirmeyi planlayan sarı-kırmızılı kulübe bu operasyon pahalıya patlayacak gibi görünüyor. Çünkü fatura düşünülenden daha ağır olacak. Galatasaray’la iki sezon daha sözleşmesi olan Mancini’nin yıllık 4.5 milyon eurodan toplam 9 milyon euro alacağı bulunuyor. Görevine son verilmesi halinde İtalyan teknik adama tazminat bedeli olarak bu rakam ödenmek zorunda. Ancak işin bir de vergi boyutu var. 

Türkiye’de çalışanlardan alınan gelir vergisi oranı yüzde 35. Mancini ve diğer örneklerde olduğu gibi bunu kulüpler ödüyor. Teknik adamların normal çalışan gibi kabul edilmesinden dolayı gelir vergisi futbolculara göre yüksek. Bu noktada Mancini ile yolların ayrılması halinde ödenmesi gereken 9 milyon euronun vergisinin de Galatasaray tarafından ödenmek zorunda olduğu bildirildi.

İtalya’daki vergi düzenlemesinin Türkiye’ye göre farklı olması ve gelir vergisinin yüzde 50’yi bulması faturanın sanıldığından yüksek çıkacağı anlamına geliyor. Çünkü İtalyan devletinin Mancini’nin kazancından talep edeceği yüzde 50’lik vergiyi İtalyan teknik adamın, Galatasaray’dan isteyeceği öğrenildi. Bu durumda Galatasaray, ünlü teknik adam için ekstra 4.5 milyon euro daha ödemek zorunda kalacak. Böylece sadece Mancini’yi göndermenin faturası 13.5 milyon euroyu (yaklaşık 40 milyon lira) bulacak.

Sarı-kırmızılı kulüp, Roberto Mancini’yi yollayıp Lucescu’yu getirdiği zaman da büyük bir ekonomik yükümlülüğün altına girecek. Çünkü Rumen hocanın 4 yıllık sözleşme istediği ve ekibiyle beraber alacağı rakamın senelik 5 milyon euroyu bulacağı belirtiliyor. Bu da düz bir hesapla 20 milyon euro demek.

Diğer taraftan Shakhtar Donestk ile sözleşme fesih bedelinin 4 milyon euro olması ise ayrı bir nokta. Böylece hoca değişiminin Galatasaray’a maliyeti yaklaşık 40 milyon euroyu bulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)