E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray:2 -İstanbul Başakşehir:2---

Galatasaray:2 -İstanbul Başakşehir:2

Galatasaray:2 -İstanbul Başakşehir:2
14 Mart 2015 - 18:38 borsagundem.com

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında TT Arena'da İstanbul Başakşehir'i ağırladı. Sarı kırmızılı ekip 2 farklı galibiyeti koruyamadı...

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray, bir darbe de Başakşehir'den aldı. Sarı kırmızılı takım, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve 1 puana razı oldu: 2-2. Türk Telekom Arena'daki 100. maçında puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Galatasaray'ın gollerini; Selçuk İnan (Dk.43), Umut (Dk.49) atarken, 7 eski Galatasaraylı'nın forma giydiği Başakşehir'in sayılarını Mehmet Batdal (Dk.79) ve Cenk Şahin (Dk.85) kaydetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Dakika 1... Karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
Dakika 2 Sağ kanattan gelişen atakta Edin Visca pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Jeremy Perbet'e gönderiyor. Jeremy Perbet'in vuruşu savunmadan dönüyor ve ceza yayı sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Stephane Badji gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
Dakika 6 Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk pasını Sabri'ye veriyor. Sabri bekletmeden ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
Dakika 8 İstanbul Başakşehir'de Alexandu Epureanu, rakibi Umut Bulut'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
Dakika 10 Galatasaray'da Wesley Sneijder, orta alan mücadelesinde rakibi Marcio Mossoro'yu faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
Dakika 12 Sağ kanattan topla birlikte hızlı çıkan Bruma rakibi Ferhat Öztorun tarafından faule maruz kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Bülent Yıldırım, Ferhat'ı sarı kart ile cezalandırıyor.
Dakika 18 Ceza sahası sol çaprazı gerisinde topla buluşan Yasin Öztekin pasını ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Selçuk İnan'a gönderiyor. Selçuk bu mesafeden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
Dakika 22 Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri Sarıoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Umut Bulut'dan seken top altıpas çizgisi gerisinde Yalçın'a çarpıyor ve kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.
Dakika 24 Savunma arasına atılan pasa hareketlenen Edin Visca sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera uzanarak bu topun gol çizgisini geçmesine engel oluyor.
Dakika 32 Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Koray Günter kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
Dakika 34 Ceza yayı sol çaprazına topla birlikte hareketlenen Wesley Sneijder ara pasını savunma arasına kaçan Umut'a gönderiyor ancak kaleci Volkan Babacan çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
Dakika 39 İstanbul Başakşehir gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Jeremy Perbet'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Alparslan Erdem bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
Dakika 43 GOOOLL Galatasaray, Selçuk İnan ile öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri Sarıoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Selçuk İnan sağ ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
Dakika 45+1 Hakem Bülent Yıldırım ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
Dakika 46 Müsabakanın ikinci yarısı İstanbul Başakşehirli futbolcuların vuruşuyla başlıyor.
Dakika 49 GOOOLL Galatasaray, Umut Bulut ile farkı ikiye çıkartıyor. Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına giriyor ve yerden pasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut yerden tek vuruşuyla topu filelere gönderiyor.
Dakika 56 Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisindeki Hamit Altıntop'un önünde kalıyor. Hamit bekletmeden çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
Dakika 64 Galatasaray gole çok yaklaştı. Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin yerden sert vuruyor ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.
Dakika 71 Ceza yayına hareketlenen Edin Visca yerden sert vuruyor ancak bu top ceza sahası çizgisi üzerinde takım arkadaşı Mahmut Tekdemir'de kalıyor. Mahmut dönerek sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak Muslera sağ köşeye uzanıyor ve bu topun gol olarak değer kazanmasına izin vermiyor.
Dakika 79 GOOOLL İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın golü ile farkı bire indiriyor. Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tayfun Pektürk ortasını sağ kale direği hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada savunma ile birlikte topa yükselen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
Dakika 85 GOOOLL stanbul Başakşehir, Cenk Şahin ile beraberliği yakalıyor. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tayfun Pektürk havadan uzun pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Edin Visca'ya gönderiyor. Edin Visca yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslara'nın müdahalesinden sonra savunmada Aurelien Chedjou'dan seken top altıpas alanı içerisinde Cenk Şahin'in önünde kalıyor. Cenk Şahin bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.
Dakika 88 Sağ kanattan gelişen atakta Selçuk İnan ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
Dakika 90+1 Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Selçuk kafa ile pasını altıpas alanına indirmek istiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
Dakika 90+4 Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
Dakika 90+7 Bülent Yıldırım karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor... Galatasaray: 2 - İstanbul Başakşehir: 2
  
İŞTE İLK 11'LER:
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Koray, Chedjou, Olcan, Selçuk, Hamit, Bruma, Sneijder, Yasin, Umut
BAŞAKŞEHİRSPOR: Volkan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Ferhat, Badji, Mahmut, Mossoro, Alparslan, Visca, Perbet
 
BAŞAKŞEHİR KADROSUNDA 7 ESKİ GALATASARAYLI 
Başakşehirspor'un kadrosunda, daha önce Galatasaray'da forma giymiş 7 futbolcu bulunuyor. Bu oyuncular; Ufuk Ceylan, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Yalçın Ayhan, Mehmet Batdal, Alparslan Erdem, Hüseyin Altuğ Taş.

FENERBAHÇE'YE YENİLEN 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasının ilk 11'inde 3 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe karşısında maça ilk 11'de başlayan isimlerden, Burak Yılmaz ve Hakan Balta'yı sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle kullanamazken, Alex Telles'i ise yedeğe çekti. Bu oyucuların yokluğunda, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de başladı.

SEMİH KAYA YİNE YOK
Galatasaray'da üst üste sakatlıklar yaşayan Semih Kaya, İstanbul Başakşehir maçında da forma giyemedi. Sarı-kırmızılı ekibin devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan ve ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Manisaspor ile yapılan müsabakada 90 dakika oynamasına karşın, ağrıları olması nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Semih, hafta içi gerçekleştirilen antrenmanda bu kez sağ üst ön adale grubunda zorlanma oluşmasından dolayı İstanbul Başakşehir karşısında da forma görev almadı.

ORHAN AK'A PLAKET
Daha önce Galatasaray'da forma giyen ve İstanbul Başakşehir'de futbol hayatını noktalayan Orhan Ak'a karşılaşma öncesi plaket verildi. Lacivert-turunculu ekibin oyuncu araştırma ekibinde görev alan Orhan Ak'a, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ve İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından her iki kulübe olan katkılarından dolayı plaket takdim edildi.
      
ÇANAKKALE ZAFERİ UNUTULMADI
Galatasaray taraftarları, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Türk Telekom Arena'yı pankartlarla donattı. Stat tribünlerinde Çanakkale Zaferi'yle ilgili mesajlar içeren çok sayıda döviz yer alırken, "Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez. Bir ruhtur Çanakkale" ve "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim seni tarihe desem sığmazsın" ifadeleri yer alan dev pankartlar açıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar da, "Şehitler ölmez, Çanakkale geçilmez" diye tempo tuttu.

YASİN SİTEM ETTİ: BENİ NİYE ÇIKARDIN HOCA!
Galatasaray'ın 2.golünde asiste imza atan Yasin Öztekin, 65.dakikada yerini Dzemaili'ye bırakırken Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'na sarıldığında sitem etti. Yasin, başarılı teknik adama " Hocam iyi oynuyordum. Biraz daha sahada kalsa idim" diyerek sitem etti. Hamza hoca ise skorun 2-0 olduğunu hatırlatıp artık takım savunmasını güçlendirmek adına bu hamleyi yaptığını aktarıp futbolcusuna sarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ender15 Mart 2015 05:22

    İBŞB,son dakikada,aşırtma vuruş yapsa,galip bile gelebilirdi.

  • ezik gs14 Mart 2015 21:29

    Ir gs li olarak utanç duydum ..bir maç ancak boyle böyle verilir ..yazik günah yaa tikir tikir oynayan takimi iki oyuncu değişikliğiyle berbat etti.