E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray Türkiye Kupası'nı kazandı---

Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazandı

Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazandı
07 Mayıs 2014 - 19:18 borsagundem.com

52. Ziraat Türkiye Kupası, Konya Atatürk Stadı'ndaki finalde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'ın oldu

52. Ziraat Türkiye Kupası, Konya Atatürk Stadı'ndaki finalde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'ın oldu.

Konya'daki finalde her iki takımda ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 70. dakikasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sneijder kalecinin altından finalin tek golünü kaydetti ve takımına tarihinin 15. Türkiye Kupasını kazandırdı.

34. DAKİKADA DUMAN MOLASI
Mücadelenin 34. dakikasında Galatasaraylı taraftarların bulunduğu bölümde meşaleler yakıldı ve saha içerisine atıldı. Saniyeler içerisinde duman tüm sahayı kapladı ve hakem Hüseyin Göcek ise meşalelerin saha içinde görüş mesafesini azalttığı gerekçesi ile maçı 3 dakika durdurdu.

SAĞLAM'DAN BİR JEST DE MELO'YA
Mancini'ye final öncesi basın toplantısında forma jesti yapan Ertuğrul Sağlam bir alkış alacak harekete de maç esnasında daha imza attı. Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Melo'ya suyunu ikram etti ve Brezilyalı da kendisine teşekkür edip elini sıktı.

ES ES DÖRDÜNCÜ FİNALDE TEK KUPADA KALDI
Türkiye Kupası'nda daha önce 3 kez final oynayan Eskişehirspor, bir kez kupa sevinci yaşadı. Kırmızı-siyahlı ekip, 1970-1971 sezonunda Bursaspor ile finalde karşılaştı. İlk maçı 1-0 yitiren  "Es Es", rövanşı 2-0 kazanarak, tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.
1969-70 sezonunda Göztepe'ye, 1986-87 sezonunda da Gençlerbirliği'ne finalde kaybeden Eskişehirspor, 24 yıl sonra oynayacağı finalde 43 yıl sonra kupanın sahibi olmaya çalışacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)