E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray fırsat kaçırdı!---

Galatasaray fırsat kaçırdı!

Galatasaray fırsat kaçırdı!
21 Nisan 2021 - 18:55 borsagundem.com

Beşiktaş'ın Sivas'ta 2 puan kaybettiği Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray Türk Telekom Stadyumu'nda güçlü rakibi Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı ve zirvenin 6 puan gerisine düştü.

Süper Lig'in 36. haftasının dev maçında Galatasaray kendi evinde Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı, şampiyonluk yarışında yara aldı.

Sarı-kırmızılı takım bu beraberlikle Fenerbahçe'nin BAY geçtiği haftada lider Beşiktaş'ın 6, F.Bahçe'nin ise 3 puan gerisine düştü.

Üst üste 5. beraberliğini alan bordo-mavili takımın golünü 76. dakikada Edgar Le atarken, sarı-kırmızılı takım 90+6'da Emre Akbaba ile 1 puanı kurtardı.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada mağlup olan Galatasaray, zirvenin 6 puan gerisinde kaldı. Trabzonspor'un puanı ise 60'a yükseldi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Mete Kalkavan'nın düdüğü ile birlikte karşılaşma başlıyor.

2. dakika Anastasios Bakasetas'ın pası ile ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Djaniny'nin şutunda top kaleci Muslera'nın üstüne gidiyor.

3. dakika Orta sahada aldığı top ile kaleye doğru ilerleyen Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda top farklı şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.

4. dakika Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası yakını sağ çarprazdan çektiği sert şutta, Muslera direk dibinde topu çelmeyi başarıyor.

7. dakika Emre Kılınç'ın sol kanattan ortaladığı topu Lewis Baker taca göndererek uzaklaştırıyor.

10. dakika Anastasios Bakasetas'ın sağ kanattan kaleye direk gönderdiği köşe vuruşunda, Muslera son anda topu tekrardan kornere çeliyor.

12. dakika Taylan Antalyalı'nın pası ile ceza sahası içi sağ çarparzında topla buluşan Emre Kılınç'ın şutunda top savunmadan sekiyor ve kornere çıkıyor.

13. dakika Sağ kanatta kazanılan köşe vuruşunda, Sofiane Feghouli pasını Emre'ye veriyor. Emre Kılınç'ın ortasında top Uğurcan'ın ellerinde kalıyor.

15. dakika Sol kanat taç çizgisi yakınında topla buluşan Djaniny için ofsayt bayrağı kalkıyor.

17. dakika Marlon'un orta sahada Taylan Antalyalı'ya yaptığı müdahale sonrasında Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

22. dakika Marcelo Saracchi'nin sol kanattan yaptığı ortada top Serkan Asan'dan sekip kornere çıkıyor.

24. dakika Gedson Fernandes'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Sofiane Feghouli bir topuk vuruşu deniyor ama top kalenin yanından auta çıkıyor.

25. dakika Djaniny'nin kafa pası ile savunma arkasına koşu yapan Anastasios Bakasetas topla buluşuyor. Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası içinden çektiği sert şutta Muslera mutlak bir gol şansına engel oluyor ve topu kornere çeliyor.

26. dakika Trabzonspor, Galatasaray kalesinde bir tehlike daha yaratıyor. Lewis Baker'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Ekuban ön direkte topu arka tarafa çeviriyor ve o bölgede bulunan Anthony Nwakaeme'nin kafa vuruşunda top direkten dönüyor.

27. dakika Edgar Ie'nin Emre Kılınç'a yaptığı müdahale sonrasında Mete Kalkavan sarı kartını Edgar Ie'ye gösteriyor.

30. dakika Emre Kılınç'ın kullandığı köşe vuruşunda, topa yükselmek isteyen Ryan Babel kale sahası içinde Uğurcan'a faul yapıyor.

33. dakika Sol kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Gedson Fernandes ortasını yapıyor ama top auta çıkıyor.

37. dakika Organize gelişen Trabzonspor atağında Djaniny'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Berat Özdemir'in yerden gönderdiği top hiç bir arkadaşı ile buluşmuyor ve Muslera'nın kontrolünde auta çıkıyor.

41. dakika Kerem Aktürkoğlu'nun sol kanat aut çizgizine yakın bir noktadan yaptığı ortada top auta çıkıyor.

44. dakika Ryan Babel'in ceza sahası dışı hafif sol çarprazdan çektiği şutta top kalenin yanından auta çıkıyor.

45. dakika Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna oynanmamış süre olarak dört dakika ekleniyor.

45+3. dakika Christian Luyindama'nın orta saha çizgisine yakın noktada Lewis Baker'a yaptığı müdahale sonrasında hakem Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

45+4. dakika Mete Kalkavan karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor ve takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gidiyor.

46. dakika Mete Kalkavan'nın düdüğü ile karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

46. dakika Galatasaray, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Halil Dervişoğlu oyuna dahil olan isim olurken, Sofiane Feghouli saha kenarına geliyor.

47. dakika Lewis Baker'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top Galatasaray savunmasından geri dönüyor.

49. dakika Serkan Asan'ın Ryan Babel'e yaptığı müdahale sonrasında Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

51. dakika Gedson Fernandes'in sakatlığı nedeni ile karşılaşma bu dakikalarda duraklıyor.

54. dakika Sakatlığı nedeni ile Gedson Fernandes oyundan çıkarken, Emre Akbaba onun yerine oyuna dahil olan isim oluyor.

55. dakika Anthony Nwakaeme'nin ceza sahası dışı,kaleyi cepheden gören bir noktadan çektiği şutta top kaleci Muslera'nın üzerine gidiyor.

56. dakika Marcao'nun taç çizgisi yakınında Caleb Ekuban'a yaptığı faul sonrasında hakem Mete Kalkavan sarı kartını Marcao'ya gösteriyor.

60. dakika Gelişmekte olan Galatasaray kontra atağında, Anastasios Bakasetas'ın Emre Kılınç'a yaptığı faul sonrasında, Mete Kalkavan sarı kartını Bakasetas'a gösteriyor. Bakasetas bu kart sonrasında bir sonraki lig müsabakasında cezalı duruma düşmüş oluyor.

61. dakika Ceza sahası içinde topla buluşan Emre Kılınç için ofsayt bayrağı kalkıyor.

64. dakika Ekuban'ın kaptırdığı top sonrasında, meşin yuvarlak ile ilerleyen Halil Dervişoğlu'na yaptığı müdahale sonrasında Vitor Hugo sarı kartı gören isim oluyor.

66. dakika Kazanılan serbest vuruşta topun başına Ryan Babel geçiyor. Ryan Babel'in şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

68. dakika Paslaşmalar sonrasında ceza sahası içi sağ çarparzında topla buluşan Şener Özbayraklı'nın şutunda, top savunmaya da çarparak kornere çıkıyor.

69. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba'nın ortasında Trabzonspor savunması topu tehlikeli bölge dışına uzaklaştırıyor.

72. dakika Kerem Aktürkoğlu'nun pası ile topla buluşan Emre Akbaba, ceza sahası yayı civarından şutunu çekiyor ama top farklı şekilde auta çıkıyor.

76. dakika Galatasaray'da oyuncu değişikliği, Oğulcan Çağlayan oyuna giren isim olurken; Kerem Aktürkoğlu saha dışına çıkan oyuncu oluyor.

76. dakika GOOOLL!! Trabzonspor, Edgar Ie'nin golü ile 1-0 öne geçiyor. Bakasetas'ın ortasında Christian Luyindama'nın uzaklaştırmak istediği top Edgar Ie'nin önünde kalıyor. Edgar Ie'nin ceza sahası yayı içinden çektiği sert şutta top Muslera'nın sağından ağlarla buluşuyor.

77. dakika Trabzonspor'da oyuncu değişikliği, Abdülkadir Ömür oyuna giren isim olurken; Anthony Nwakaeme saha kenarına gelen oyuncu oluyor.

80. dakika Marcelo Saracchi'nin sol kanattan ortaladığı topta, Emre Kılınç ceza sahası yayı içerisinden çok sert vuruyor ve Uğurcan Çakır kale çizgisi üzerinde güçlükle topa hakim oluyor.

83. dakika Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında, ceza sahası içi sol çarprazdan Ömer Bayram şutunu çekiyor ama top savunmadan geri dönüyor.

83. dakika Galatasaray'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Ömer Bayram ve Arda Turan oyuna giren isimler olurken, Babel ve Emre Kılınç saha kenarına gelen oyuncular oluyor.

86. dakika Trabzonspor'da oyuncu değişikliği, Flavio oyuna giren isim olurken; Ekuban saha kenarına gelen oyuncu oluyor.

89. dakika Trabzonspor'da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Kamil Ahmet Çörekçi ve Benik Afobe oyuna girerlerken; Djaniny ve Anastasios Bakasetas saha kenarına gelen isimler oluyor.

90. dakika Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90+5. dakika Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90+6. dakika GOOOLL!! Galatasaray, Emre Akbaba'nın golüyle skoru 1-1'e getiriyor. Paslaşarak kullanılan serbest vuruş sonrasında, Taylan Antalyalı ceza sahası dışı sol çarprazdan şutunu çekiyor. Bu şut sonrasında kaleci Uğurcan'dan dönen topu altı pas içerisinde iyi takip eden Emre Akbaba yaptığı vuruş ile meşin yuvarlağı ağlara gönderiyor.

90+6. dakika Hakem Mete Kalkavan karşılaşmayı bitiren son düdüğü çalıyor. 1-1'lik skor ile iki takım soyunma odasına birer puanla gidiyorlar. Bu skor ile Galatasaray puanını 66 yaparken, Trabzonspor ise 60 puana çıkıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Şener, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem, Babel

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Edgar IE, Vitor Hugo, Marlon, Baker, Berat, Bakasetas, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny

MAÇ NOTLARI

ONYEKURU ŞOKU!

Galatasaray'da Trabzonspor maçı öncesi son dakika gelişmesi yaşandı. Sarı kırmızılı takımda Henry Onyekuru sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçının kadrosundan çıkartıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 35'inci haftasında deplasmanda 3-1 kazanılan Göztepe maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Halil Dervişoğlu'nun yerine Ryan Babel'i 11'de görevlendirdi.

Kaleyi Muslera'ya emanet eden Terim, savunma dörtlüsünü; Şener Özbayraklı, Luyindama, Marcao ve Saracchi'den oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Taylan Antalyalı'yı sahaya süren Terim, hücum hattının sağında Feghouli, ortasında Fernandes ve Emre Kılınç'ı, solda ise Kerem Aktürkoğlu'nu 11'de oynattı. Fatih Terim'in gol yollarındaki tercihi ise Ryan Babel oldu.

Galatasaray'da Trabzonspor mücadelesinde 6 futbolcu görev alamadı. Karagümrük maçında gördüğü kırmızı kart ile 2 maç ceza alan Ryan Donk, bu maçla birlikte cezasını tamamlıyor.
Sakatlıkları bulunan Falcao, Yedlin, Linnes ve Onyekuru'nun yanı sıra koronavirüs testi pozitif çıkan Mostafa Mohamed karşılaşmanın kadrosuna dahil edilmedi. Sarı-kırmızılı ekip, eksik isimlerin çokluğuyla birlikte 21 kişilik maç kadrosuna 20 futbolcu dahil etti.

5 DERBİNİN 4'ÜNÜ KAYBETTİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta Hatayspor ile 1-1 berabere kalınan maçın 11'inde 3 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Hosseini'nin yerine kırmızı kart cezasını tamamlayan Vitor Hugo, Abdülkadir Parmak'ın yerine Berat Özdemir, kart cezalısı Yusuf Sarı'nın yerine ise sakatlığını atlayan Caleb Ekuban'ı sahaya sürdü.

Trabzonspor ezeli rakipleri olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile bu sezon oynadığı 5 maçın 4ünden mağlubiyetle ayrılırken, sadece 1ini kazanabildi. Ligin ilk yarısında Beşiktaşa 3-1 mağlup olan ve ikinci yarıda rakibini 2-1 mağlup eden bordo-mavililer, Fenerbahçe ile oynadığı iki maçtan 3-1 ve 1-0lık skorlarla mağlup ayrılırken, Galatasaray ile oynanan ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı da 2-0 mağlup tamamlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,44
En Yüksek: 9,63
En Düşük: 8,88
Değişim 5,71 %
FK: 28,23
PD / DD: -5,40
İşlem Hacmi 1.283.160.188
Toplam Adet: 136.908.174
Ağırlıklı Ort.: 9,37
Son Değer: 1,74
En Yüksek: 1,75
En Düşük: 1,66
Değişim 2,35 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,78
İşlem Hacmi 143.491.464
Toplam Adet: 84.027.012
Ağırlıklı Ort.: 1,60
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)