E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGalatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı---

Galatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı

Galatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı
15 Aralık 2020 - 10:19 borsagundem.com

Galatasaray'ın daha önce 5 yıl olan Bankalar Birliği anlaşması yenilendi.

Galatasaray'ın daha önce 5 yıl olarak kullandığı Bankalar Birliği anlaşması 2 + 7 yıl olarak revize edildi. Galatasaray mevcut borçları yapılandırmak için geçen yıl Bankalar Birliği ile 5 yıllık bir anlaşma yapmıştı. Ancak pandeminin etkisiyle 5 yıllık anlaşma çıkmaz bir halde geldi. Uzun yapılan müzakereler 9 yıllık anlaşmada mutabık kaldı.

ÖNCE ALACAKLAR

Bugünkü Galatasaray Sportif A.Ş'nin genel kurulunda 2 + 7 yıllık anlaşma kesinleşti. Galatasaray Genel Kurul Üyesi Yasin Çakmak da, “Yapılandırma anlaşması 9 seneye çıkarılmış. Galatasaray'ın alacaklılarının şirketin gelirleri üzerinde öncelikli hakları var. Üstelik şirketin kararlarını da bu anlaşmayla kontrol altına almış durumdalar. İlk anlaşmada can ifadelerini sıkan özerklik endişesi katlanmış durumda ”ifadelerini.

Gelirlerin yüzde 50'si

Yeni yapılandırma anlaşması için metindeki bazı maddeler dikkat çekti.

- 2021-22 sezonu için futbol ailesi giderlerinde 20-21 sezonuna en az yüzde 20 tasarruf edilmesi aranacaktır.

- 2023-24 sezonunun başlangıcından itibaren her cari futbol sezonu, bir önceki sezonun yapılması öngörülen gelirler toplamının asgari yüzde 50'nin tekabül eden bir tutarda konsorsiyuma borç servisi ödemesi yapılacaktır. Söz konusu ödeme, takip eden gelirlerden karşılanacaktır. Elde edilen gelirlerin yüzde 50'sini bir önceki sezon elde edilmesi öngörülen gelirlerin yüzde 50'sini aşması durumunda aşan tutar servisi ödemesinde ve / veya oğul yılınsa muaccel hale gelecek borç servisinden süpürmede kullanılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,59
En Yüksek: 6,62
En Düşük: 6,57
Değişim 0,30 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,35
İşlem Hacmi 31.427.000
Toplam Adet: 4.766.849
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)