E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 5 - Aytemiz Alanyaspor: 1---

Galatasaray: 5 - Aytemiz Alanyaspor: 1

Galatasaray: 5 - Aytemiz Alanyaspor: 1
25 Aralık 2016 - 19:10 borsagundem.com

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor'u 5-1'lik farklı bir skorla yendi! Wesley Sneijder 1 gol, 3 asistle gecenin yıldızı oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray evinde konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 5-1 yendi.

TT Arena'daki mücadelenin 30. dakikasında, Sneijder'in ortasında De Jong kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Cimbom'u 1-0 öne geçiren isim oldu. Hollandalı futbolcu sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü atmış oldu. De Jong, kariyerinde bundan önceki son golünü 2015'in Nisan ayında Milan formasıyla kaydetmişti.

39. dakikada Alanyaspor Sajad'ın attığı golle durumu 1-1'e getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Galatasaray, Gassama'nın kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Cimbom ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 51. dakikada Hollandalı yıldız Sneijder yaptığı şık aşırtma ile farkı 2'ye çıkardı: 3-1. Bu golden 4 dakika sonra yine Sneijder'ın asistinde Eren Derdiyok skoru 4-1 yapan isim oldu. Hollandalı yıldız durmadı; 80'de bir asist daha yaptı, Josue'nin harika golüyle fark 4'e çıktı: 5-1. Alanyaspor'da 89. dakikada Erhan Kartal ikinci sarıdan kırmızı gördü. Maç 5-1'lik skorla sona erdi.

Bu sezon ilk kez 5 gol atan Galatasaray bu sonucun ardından 33 puana yükseldi. Alanyaspor ise 18 puanda kaldı.

Galatasaray'da gecenin yıldız ismi Wesley Sneijder forma giydiği son beş lig maçında altı gole (2 gol ve 4 asist) katkıda bulundu.

MAÇTAN NOTLAR
GALATASARAY'DA TEK DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda, geçen haftaya göre tek değişiklik oldu.

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde bundan önce oynadıkları Osmanlıspor müsabakasının başlangıç kadrosunda tek değişikliğe giderken, bu da mecburiyetten kaynaklandı. Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan ve bu maçta ağır bir sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine, Semih Kaya başlangıç kadrosunda yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte tedavileri devam eden Kolbeinn Sigthorsson, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Lukas Podolski de kadroda bulunmadı.

İKİ TAKIM İLK KEZ RESMİ MAÇTA KARŞILAŞTI!
Süper Lig'in 16. haftasındaki Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor karşılaşması, bir ilk olarak tarihe geçti. Bu maç, iki takım arasındaki ilk resmi müsabaka olma özelliği taşıdı. Daha önce Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor, 2012-2013 sezonunun devre arasında, Alanya'daki bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmişlerdi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Galatasaray-Alanyaspor karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi az oldu. Türk Telekom Arena'da tribünlerin büyük bölümünün boş olması dikkati çekti. Konuk ekip seyircisi için ayrılan bölümde yaklaşık 200 taraftar yer alırken, bu taraftarlar tribünde büyük boyutta bir Türk bayrağı açtı.

ALANYASPOR GOLCÜSÜNDEN YOKSUN!
Aytemiz Alanyaspor, sarı-kırmızılı rakibi karşısında, takımın en golcü isminden yoksun olarak sahaya çıktı. Attığı 5 golle Aytemiz Alanyaspor'un en skorer ismi olan Brezilyalı Vagner Love, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Konuk ekipte ayrıca, Deniz Vural, Isaac Sackey, Donald Guerrier, Kenneth Omerou ve İsmail Aissati de sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi.

Öte yandan, müsabaka öncesi Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Seremoninin ardından Galatasaray taraftarları, iki takımı birden tribüne çağırıp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)