E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray Ankaragücü'nü 6-0 yendi---

Galatasaray Ankaragücü'nü 6-0 yendi

Galatasaray Ankaragücü'nü 6-0 yendi
19 Ocak 2019 - 20:58 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Ankaragücü'nü 6-0 mağlup etti. Kadrosuna 2 forvet katması beklenen Cimbom, Sinan Gümüş ve Onyekuru'yla gol yağdırdı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Ankaragücü'nü ağırladı. Golcü arayışındaki Aslan, Ankaragücü'ne gol yağdırdı.

Galatasaray maça hızlı başladı. Ceza sahasında oluşan karambolde Onyekuru'nun şutu savunmadan sekti, Sinan Gümüş, 52. saniyede golü attı: 1-0.

9. dakikada Belhanda'nın ceza alanı dışından sert vuruşu savunmadan sekti, Onyekuru'nun volesinde top üstten auta gitti.

14. dakikada Pinto'nun Feghouli'ye yaptığı sert müdahalenin ardından ortam bir anda gerildi. İki takım oyuncuları gerginlik yaşarken Pinto ve Belhanda sarı kart gördü. İki oyuncu da takımlarının haftaya oynayacakları maçlarda cezalı duruma düştü.

22. dakikada Ndiaye'nin pasıyla buluşan Onyekuru, ceza sahasında çektiği şutla topu ağlara yolladı: 2-0.

26. dakikada sağ kanattan Mariano topu Sinan Gümüş'e aktardı, Sinan kendisinin 2. takımının 3. golünü attı: 3-0.

İlk yarı Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

59. dakikada Ankaragücü orta sahada topu kaybetti, Galatasaray hızla atağa kalktı. Fernando, ceza sahasına hareketlenen Onyekuru'yla topu buluşturdu. Onyekuru farkı 4'e çıkardı: 4-0.

63. dakikada Feghouli topu sağ kanattan taşıdı, içeriye ortaladı. Ceza sahasındaki Onyekuru hat-trick yaptı: 5-0.

86. dakikada ceza sahası içinde Mariano, Yunus Akgün'e bıraktı. Yunus'un şutu savunmadan döndü. Ndiaye havadan gelen topu harika bir vuruşla ağlara gönderdi: 6-0

Maçta başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 6-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 32'ye yükselterek maç fazlasıyla 2. sıraya çıktı. Ankaragücü ise 20 puanda kaldı.

Öte yandan Belhanda, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Faslı futbolcu, Göztepe maçında oynayamayacak.

 

MAÇTAN NOTLAR:

İMPARATOR'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 18. ve ikinci yarının ilk haftasında MKE Ankaragücü'nü ağırlayan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, kadroda 3 değişlikle takımını sahaya sürdü.

Süper Lig'in 18. haftasında başkent temsilcisini Türk Telekom Stadı'nda konuk eden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, ilk 11'i Fernando Muslera, Mariano Filho, Maicon Roque, Marcao, Martin Linnes, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Sinan Gümüş'ten oluşturdu.

Tecrübeli teknik adam, ligin 17. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Eren Derdiyok, Ozan Kabak ve Yuto Nagatomo'nun yokluğunda, yerlerine yeni transfer Marcao, Linnes, ve Sinan Gümüş'ü oynattı.

Eren Derdiyok, Fatih Terim'in kararıyla devre arasında takım bulması istenerek kadro dışı bırakıldı. Ozan Kabak ise Almanya'nın Stuttgart takımına transfer oldu. Nagatomo da ülkesi Japonya ile Asya Kupası'nda mücadele ettiği için kadroda yer almadı.

Sarı-kırmızılı ekibin yedekleri ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Ryan Donk, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Yunus Akgün, Gökay Güney, Celil Yüksel ve Muğdat Çelik'ten oluştu.

TERİM'SİZ LİGDE SON KEZ

Sarı-kırmızılı takım, teknik direktör Fatih Terim'den yoksun durumda ligdeki son maçına MKE Ankaragücü önünde çıktı.

Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinden sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından toplam 10 maç men cezası verilen Terim, 9. kez bir resmi karşılaşmada takımının başında bulunamadı.

MKE Ankaragücü müsabakasıyla 9. kez yedek kulübesi ve soyunma odasına giremeyen tecrübeli teknik adamın cezası, Ziraat Türkiye Kupası'nda 22 Ocak Salı günü Spor Toto 1. Lig ekibi Boluspor ile oynanacak müsabakayla sona erecek.

MARCAO 11'DE, EMRE TAŞDEMİR YEDEKLERDE

Galatasaray'ın yeni transferi 22 yaşındaki stoper Marcao, sarı-kırmızılı ekipteki ilk maçına çıktı.

Portekiz'in Chaves takımından devre arasında alınan Brezilyalı savunma oyuncusu, MKE Ankaragücü müsabakasına ilk 11'de başladı.

Bursaspor ile yollarını ayırmasının ardından kadroya dahil edilen Emre Taşdemir ise 21 kişilik kadroda yer aldı.

26 GÜN SONRA TARAFTARININ ÖNÜNDE

Galatasaray, 26 gün sonra taraftarının önünde maça çıktı.

Süper Lig'in ilk yarısını sahasında 23 Aralık 2018'de 4-2 kazandığı Demir Grup Sivasspor maçıyla kapatan sarı-kırmızılı ekip, yaklaşık 1 ay sonra Türk Telekom Arena'da mücadele etti.

MUSTAFA KAPLAN İLK MAÇINDA

MKE Ankaragücü'nde yeni teknik direktör Mustafa Kaplan, başkent ekibinin başında ilk maçına çıktı.

Sarı-lacivertli takımda Bayram Bektaş ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Kaplan, ilk sınavını Galatasaray karşısında verdi.

Daha önce TFF 2. Lig'deyken 2014-2015 sezonunda MKE Ankaragücü'nü çalıştıran Mustafa Kaplan, bin 487 gün sonra sarı-lacivertli takımın başında bir resmi maçta görev yaptı.

Kaplan, başkent ekibinin başında son maçına 23 Aralık 2014'te Türkiye Kupası'ndaki Kardemir Karabükspor müsabakasıyla çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)