E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray '48 saniye'ye takıldı---

Galatasaray '48 saniye'ye takıldı

Galatasaray '48 saniye'ye takıldı
02 Eylül 2015 - 02:30 borsagundem.com

Sarı-kırmızılı kulüp Gosskreutz transferini KAP'a bildirdi. Transferle ilgili bildirimin FIFA'nın TMS sisteminde 48 saniye geç göründüğü bildirildi

Galatasaray, Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Galatasaray, oyuncu için Borussia Dortmund'a 1 milyon 500 bin euro ödeyecek. Ancak yılan hikayesine dönen transferde son söz halen söylenmedi. Bu transferin onaylanması için FIFA'nın teknik incelemesi bekleniyor.

Sarı Kırmızılı kulübün KAP'a yaptığı açıklama şöyle;

"Profesyonel futbolcu Kevin Grosskreutz ve kulübü Borussia Dortmund Gmbh Co. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 1.500.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Ayrıca, 2015/2016 sezonunda kulübümüz şampiyonlar ligi'nde gruplarına katılmaya hak kazanırsa bir kereye mahsus olmak üzere 250.000 EUR daha ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2015-2016 sezonu için  : 1.850.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için  : 1.500.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için  : 1.500.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti."

48 SANİYE SORUNA NEDEN OLDU

Öte yandan Galatasaray bu transferde yaşanan sıkıntılar hakkında da aydınlatıcı bir açıklama yaptı. Sarı kırmızılı kulüp Grosskreutz transferinde gereken işlemlerin FIFA’nın TMS (Transfer Matching System) sistemine zamanında girildiğini ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle bilgilerin giriş saatinin 00:00:48 olarak görüldüğünü belirtti. Yaşanan sorunun bu 48 saniyeden kaynaklandığı ve bu sebeple transferin FIFA tarafından onaylanmadığının altı çizilirken transferin onaylanması için FIFA’nın teknik incelemesinin beklendiği açıklandı.   

DORTMUND HAKLI ÇIKTI

Gün içerisinde yaşanan gelişmeler sonrasında Alman kulübü Borussia Dortmund bir açıklama yaparak, Grosskreutz transferinde yaşanan sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını belirtmişti. Alman kulübünden yapılan açıklamada, "Borussia Dortmund Kulübü, transferin gerçekleşmesi için "FIFA TMS" transfer sisteminde kanıtlanacak bir şekilde zaman ve resmi olarak istisnasız gerekli adımları atmıştır" ifadesi kullanılırken, konunun FIFA tarafından açıklığa kavuşturulacağı kaydedildi. Galatasaray'ın yaptığı açıklamadan da transferde Alman tarafının gerekli işlemleri zamanında sisteme girdiği anlaşıldı.

TFF: BİZLE ALAKASI YOK

Türkiye Futbol Federasyonu ise yaptığı açıklamada, transferde gerçekleşen sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek FIFA TMS sistemine girişte Federasyonların bir yetkisinin olmadığını transferi gerçekleştiren iki kulübün sisteme gereken bilgileri girdiğini açıklamıştı. TFF açıklamasında şu satırlara yer verdi; "Sistemin bir transfere onay vermesi için işlemin yapıldığı iki kulübün girdikleri veri ve dokümanların eşleşmesi şarttır. Bu eşleşmenin ardından önce transferin yapıldığı federasyona, o federasyonun konfirmasyonunun ardından ise transferi yapan kulübün federasyonuna konfirmasyon için otomatik bir bilgilendirme yapılır. Konfirmasyonun ardından transfer sertifikası talebi gerçekleşir."

SON KARARI FIFA VERECEK

Tüm bu gelişmelerden sonra gözler FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi'ne çevrildi.
 
Dortmund'un, Galatasaray ve Kevin Grosskreutz üçgeninde yaşanan tüm gelişmeleri değerlendirmeye alacak olan FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da bilgi alarak kararını en geç 1 hafta içerisinde açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)