E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 3 - HangiKredi Ümraniyespor: 2---

Galatasaray: 3 - HangiKredi Ümraniyespor: 2

Galatasaray: 3 - HangiKredi Ümraniyespor: 2
01 Şubat 2023 - 19:54 borsagundem.com

Galatasaray, iki kez geriye düştüğü Süper Lig'in 22. hafta maçında Ümraniyespor'u 3-2 mağlup etti. Aslan bu sonuçla üst üste 11. galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Galatasaray, Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi.

Heyecan dolu 5 gollü gecede Galatasaray 3-2'lik skorla kazandı. İki kez geriye düşen Galatasaray bu sonuçla üst üste 11. lig galibiyetini aldı.

Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray, ligde puanını 51 yaptı ve liderliğini korudu. Ümraniyespor ise 14 puanda kaldı.

İŞTE İLK 11’LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Emre, Oliveira, Torreira, Rashica, Mertens, Kerem, Icardi.

HangiKredi Ümraniyespor: Orkun, Popov, Sackey, Epureanu, Atasayar, Kartal, Oğuz, Durel, Geraldo, Onur, Umut

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Müsabaka ev sahibi Galatasaray'ın vuruşu ile başlıyor.

4. dakika Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Dries Mertens ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Orkun Özdemir sağ üst köşeye uzanarak topu çıkarmayı başarıyor.

6. dakika Savunma arkasına gönderilen topa sol kanatta hareketlenen Onur Ayık sol çaprazdan ceza sahasına girerek yerden şansını deniyor ancak kaleci Fernando Muslera gole izin vermiyor.

11. dakika GOOOLL!! HangiKredi Ümraniyespor, Umut Nayir ile öne geçiyor! Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Geraldo rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Nayir yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

15. dakika Konuk ekip bir kez daha gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan gelişen atakta rakibini geçen Geraldo son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Durel Avounou yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera iki hamlede gole izin vermiyor.

18. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Sacha Boey ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Sergio Oliveira kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

21. dakika Sacha Boey sağ kanattan hareketleniyor ve ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazına doğru açılan top Dries Mertens'in önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Orkun Özdemir'in üzerine gidiyor.

26. dakika Milot Rashica sağ kanattan pasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Ceza sahası içinde oluşan karambolden sonra Mauro Icardi pasını penaltı noktasının yanındaki arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'una gönderiyor. Kerem bekletmeden yerden şansını deniyor ancak savunma son anda araya girmeyi başarıyor.

32. dakika GOOOLL!! Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı ile beraberliği yakalıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Dries Mertens ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Victor Nelsson'un kafasından seken topu uzak direkte Abdülkerim Bardakcı tamamlıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

35. dakika Konuk ekip gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan hareketlenen Geraldo havadan pasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Durel Avounou gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera bir kez daha gole engel oluyor!

39. dakika GOOOLL!! HangiKredi Ümraniyespor, Oğuz Gürbulak ile tekrar öne geçiyor! Sol kanattan gelişen atakta Durel Avounou ortasını penatlı noktasının sağ arka çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Oğuz Gürbulak gelişine vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

43. dakika Lucas Torreira'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Dries Mertens doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Orkun Özdemir sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı çıkarmayı başarıyor.

45+3. dakika Kerem Aktürkoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Mauro Icardi kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

45+6. dakika Hakem Cihan Aydın'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı sona eriyor.

46. dakika Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip HangiKredi Ümraniyespor'un vuruşu ile başlıyor.

46. dakika Sarı kırmızılılarda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Emre Taşdemir ve Milot Rashica oyundan alınırken yerlerine Leo Dubois ve Yunus Akgün oyuna dahil oluyor.

49. dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kartal Kayra Yılmaz ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı kafa ile karşılamayı başarıyor.

55. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Yunus Akgün ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı sağ tarafında Sacha Boey'in önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu sert vuruyor ancak kaleci Orkun Özdemir sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor!

59. dakika PENALTI!!! HangiKredi Ümraniyespor'da Strahil Popov ceza sahası içinde elle oynuyor ve hakem Cihan Aydın penaltı noktasını işaret ediyor!

60. dakika GOOOLL!! Penaltı vuruşu için topun başına Mauro Icardi geçiyor. Mauro Icardi panenka vuruşu ile meşin yuvarlağı kalenin ortasından filelerle buluşturuyor ve takımına beraberliği getiriyor!

64. dakika Sağ kanattan kullanılan taç atışından sonra ceza sahası içi altıpas sağ çaprazında topla buluşan Lucas Torreira yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Orkun Özdemir sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

65. dakika Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

67. dakika HangiKredi Ümraniyespor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Onur Ayık oyundan alınırken yerine Jesse Sekidika oyuna dahil oluyor.

71. dakika Kerem'in şık pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Yunus Akgün sol ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından az farkla dışarı gidiyor.

75. dakika Sol kanattan hareketlenen Jesse Sekidika son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada takım arkadaşı bulunmuyor.

76. dakika Sarı kırmızılılarda üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sergio Oliveira oyundan alınırken yerine Juan Mata oyuna dahil oluyor.

77. dakika HangiKredi Ümraniyespor'da Durel Avounou orta alan mücadelesinde rakibi Lucas Torreira'yı çektiği gerekçesi ile ikinci sarı karttan kırmızı ile oyun dışında kalıyor!

79. dakika Sarı kırmızılılarda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dries Mertens oyundan alınırken yerine Bafetimbi Gomis oyuna dahil oluyor.

79. dakika Galatasaray, oyuna yeni giren Bafetimbi Gomis ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Juan Mata ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Abdülkerim Bardakcı kafa ile pasını diğer direğe doğru gönderiyor. Topu önünde bulan Bafetimbi Gomis yerden şansını deniyor ancak kaleci Orkun Özdemir son anda araya girmeyi başarıyor!

81. dakika Sarı kırmızılılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken yerine Barış Alper Yılmaz oyuna dahil oluyor.

82. dakika HangiKredi Ümraniyespor'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Geraldo ve Oğuz Gürbulak oyundan alınırken yerlerine Valentin Gheorghe ve Antonio Mrsic oyuna dahil oluyor.

82. dakika GOOOLL!! Galatasaray, Mauro Icardi ile tekrar öne geçiyor! Sol çaprazda topla buluşan Abdülkerim Bardakcı ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mauro Icardi kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

85. dakika Bafetimbi Gomis'in pası ile penaltı noktasının sağ tarafında topla buluşan Mauro Icardi yerden vuruşunu yapıyor ancak savunma son anda araya girmeyi başarıyor.

88. dakika Hızlı gelişen atakta Sacha Boey'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Bafetimbi Gomis topu altıpas sağ çaprazına kadar sürerek vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.

89. dakika HangiKredi Ümraniyespor'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Strahil Popov ve Kartal Kayra Yılmaz oyundan alınırken yerlerine Olarenwaju Kayode ve Fatih Yiğit Şanlıtürk oyuna dahil oluyor.

90+2. dakika Konuk ekipte Umut Nayir rakibi Sacha Boey'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Ev sahibi ekip kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

90+5. dakika Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Juan Mata doğrudan kaleyi düşünüyor ancak doğru yer tutan kaleci Orkun Özdemir meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.

90+6. dakika Hakem Cihan Aydın'ın düdüğü ile müsabaka sona eriyor.

MAÇ NOTLARI

Resmi maçlarda üst üste galibiyet rekoru kırdı
Ümraniyespor'u yenerek son 14 maçını kazanan Galatasaray, resmi müsabakalarda en uzun süreli galibiyet rekorunu kırdı. Sarı-kırmızılı takım, ligdeki son 11 maçında VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor, Fraport TAV Antalyaspor, Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümranriyespor'u yendi. Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası'nda ise son 3 maçında Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor'a üstünlük sağladı.  Sarı-kırmızılı takım, böylece Süper Lig'in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisine ulaştı. Galatasaray, daha önce 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Sarı-kırmızılı ekip, aynı zamanda resmi maçlarda bir sezon içerisinde elde ettiği galibiyet serisi rekorunu da geliştirdi.

Okan Buruk, Mustafa Denizli'yi geçti
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor karşısında alınan galibiyetle sarı-kırmızılı takımın tarihine geçti. Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi geride bıraktı. Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Okan Buruk, Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ı yakaladı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekoruna ortak oldu. Şenol Güneş 1995-1996 sezonunda, Ziya Doğan da 2003-2004 sezonunda Trabzonspor'un başında 11 maçlık galibiyet serisi görmüştü.

İstanbul takımlarına puan yok
Galatasaray, bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı 8 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında İstanbullu rakipleriyle oynadığı tüm maçları kazanmıştı. Galatasaray bu müsabakalarda HangiKredi Ümraniyespor'u 1-0, Kasımpaşa'yı 3-2, VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0, Beşiktaş'ı 2-1, Medipol Başakşehir'i 7-0, İstanbulspor'u 2-1 ve Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Söz konusu karşılaşmalarda 23 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 6 gol gördü.

Icardi'nin 8. golü
Karşılaşmada Galatasaray'ın son iki golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig'deki 11. maçında 8. kez ağları havalandırdı. Arjantinli yıldız futbolcu, ligde daha önce Beşiktaş maçında 2, Corendon Alanyaspor, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Fraport TAV Antalyaspor müsabakalarında da birer kez topu filelerle buluşturmuştu. Müsabakada Galatasaray'ın ilk golünü atan Abdülkerim Bardakçı da bu sezon ligde ikinci kez skor üretti.

Muslera'dan önemli kurtarışlar
Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, maçın ilk yarısında yaptığı etkili kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Uruguaylı kaleci, Ümraniyespor'un 7, 15 ve 36. dakikalarda geliştirdiği tehlikeli ataklarda kalesini başarılı bir şekilde koruyarak gole izin vermedi.

Umut Nayir, gol sayısını 9'a çıkardı
Karşılaşmada Ümraniyespor'un ilk golünü atan Umut Nayir, Süper Lig'de bu sezon 9. kez ağları havalandırdı. Umut Nayir, ligdeki son 3 maçında da gol atma başarısı gösterdi.

Avounou kırmızı kart gördü
Ümraniyesporlu futbolcu Durel Avounou, karşılaşmada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Müsabakanın 45+1. dakikada ilk sarı kartını gören Avounou, 77. dakikada Torreira'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Bu arada müsabakayı 43 bin 823 seyircinin statta takip ettiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran02 Şubat 2023 10:37

    Onu bunu bilmem  başta İstanbul tk.ları olmak üzere her yıl milyonlarca Avro transfer yapıp bankalara borçlanıp geri ödeme zamanı gelince  utanmadan C.Başkanı nın kapısını çalıyorlar. Gerekirse kayyum atansın kamu bankalarını kaynaklarını israf etmesi engellensin. Hala taraftar adı altında bazı aklı kıt tipler pahalı transfer peşine düşüp havalanlarına gidip karşılayan ağzı açık ayran budalları var!  Hayatında 10 bin tl. bir arada görmemiş zavallı tipler 

  • Sss01 Şubat 2023 22:06

    En büyük şikesaray...

  • ALİ KODUŞ01 Şubat 2023 20:14

    GS  umarım bugün yenilir.çünkü 2 TL den hisse 10 TL oldu.