E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 2 - Kasımpaşa: 1---

Galatasaray: 2 - Kasımpaşa: 1

Galatasaray: 2 - Kasımpaşa: 1
14 Şubat 2021 - 15:52 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Türk Telekom Stadı'nda Kasımpaşa ile karşılaştı. Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta sarı-kırmızılılar, 89'da Mostafa Mohamed'in kaydettiği golle mücadeleyi 2-1 kazandı ve liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa kozlarını paylaştı.

Mücadelenin 9. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile öne geçen Galatasaray, devreye 1-0'lık üstünlükle girdi.

Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta ikinci gol 51. dakikada Thelin'den geldi ve Kasımpaşa skoru dengeye getirdi.

Son sözü 89. dakikada Mostafa Mohamed penaltıdan söyledi ve Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla birlikte galibiyet serisini 6 maça yükselteren Galatasaray 51 puanla Süper Lig'deki liderliğini sürdürdü. Kasımpaşa ise 26 puanda kaldı.

KAR YAĞIŞI MAÇ SAATİNİ ÖNE ALDIRDI

Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki maçın daha önce 19.00'da başlaması planlanıyordu. İstanbul'da günlerdir beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle maçın başlama saati 16.00'ya alınmıştı. Beklenen kar yağışı bu sabah İstanbul'u etkisi altına aldı. Gün içinde alttan ısıtmalı stadın hem zemini hem de çatı tarafları temizlenirken Galatasaray - Kasımpaşa maçının planlandığı gibi 16.00'da başladı. Müsabakayı hakem Erkan Özdamar yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Erkan Özdamar'ın düdüğü ile birlikte karşılaşmanın ilk yarısı başlıyor.

3. dakika Florent Hadergjonaj'ın sağ kanattan ortaladığı top kaleci Muslera'da kalıyor.

5. dakika Kerem Aktürkoğlu ile Galatasaray mutlak bir gol şansından yararlanamıyor. Marcao'un uzun gönderdiği topta, Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırmak istediği top Kerem'in önünde kalıyor. Kerem'in alt pas önünde çektiği şutta top kaleci Ertuğrul'dan geri dönüyor.

7. dakika Ceza sahası içi sağ çarprazdan Kerem Aktürkoğlu'nun çektiği şutta top kaleci Erturğul'da kalıyor.

9. dakika GOOOLL!!! Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile 1-0 öne geçiyor. Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda Muhammed Mustafa yükselip, kafa vuruşunu yapıyor; kaleciden dönen top Kerem'in önünde kalıyor ve Kerem rahat pozisyonda topu ağlarla buluşturuyor.

14. dakika Gedson Fernandes topla birlikte hareketlendikten sonra, ceza sahası yayının hemen dışından şutunu çekiyor fakat top Kasımpaşa savunmasından geri dönüyor.

16. dakika Hava topu mücadelesinde Isaac Thelin'in Marcao'ya dirseği ile yaptığı müdahale sonrasında, Erkan Özdamar sarı kartını Isaac Thelin'e gösteriyor.

20. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ömer Bayram geçiyor. Ömer'in ortasında top kimseyle buluşmadan tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

24. dakika Sol kanattan ortalanan top, ceza sahası dışında bulunan Aytaç Kara'nın önünde kalıyor. Aytaç'ın şutunda top Eteboo'dan dönüyor.

27. dakika Mostafa Mohamed'ın kaleyi cepheden gören ve uzak mesafeden çektiği şutta top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın üstüne gidiyor.

30. dakika Ryan Babel'in sol kanattan ortaladığı top tehlikeli bölgeye gidiyor ama o noktada hiçbir Galatasaraylı oyuncu bulunmuyor.

36. dakika Bu dakikalarda oyun çok sık şekilde faul düdükleriyle duruyor.

40. dakika Kazanılan serbest vuruşta, Christian Luyindama'ın uzun gönderdiği topu Dusko Tosic karşılıyor.

44. dakika Orta sahadan gönderilen pasla ceza sahası içinde topa hareketlenen Isaac Thelin için ofsayt bayrağı kalkıyor.

45. dakika Hakem Erkan Özdamar, mücadelenin ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor ve Galatasaray soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle giden taraf oluyor.

46. dakika Erkan Özdamar'ın düdüğü ile birlikte mücadelenin ikinci yarısı başlıyor.

49. dakika Ömer Bayram'ın sol kanattan ceza sahasına doğru ortaladığı topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırıyor.

51. dakika GOOOLL!!! Kasımpaşa Isaac Thelin'in golü ile karşılaşmada beraberliği yakalıyor. Sol kanattan Haris Hajradinovic'in ortaladığı topa Muslera ile birlikte yükselen Isaac Thelin son anda kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımı adına skoru dengeye getiren isim oluyor.

54. dakika Haris Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırıyor.

63. dakika Oyun bu dakikalarda faul düdüğü ile sık sık duruyor.

64. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Ömer'in ortaladığı topu Kasımpaşa savunması ön direkte uzaklaştırıyor.

65. dakika Emre Kılınç'ın kullandığı köşe vuruşunda, Marcao'nun Tomas Brecka'ya yaptığı müdahale sonrasında hakem Erkan Özdamar faul düdüğünü çalıyor.

70. dakika Emre Kılınç'ın kullandığı kornerde, topa yükselen Christian Luyindama'nın kafa vuruşunda top auta çıkıyor.

72. dakika Galatasaray'da karşılaşmanın 72.dakikasında 3 oyuncu değişikliğ birden gerçekleşiyor. Ryan Donk, Emre Akbaba ve Henry Onyekuru oyuna giren isimler olurken; Ryan Babel,Gedson Fernandes ve Emre Kılınç saha kenarına gelen oyuncular oluyorlar.

75. dakika Henry Onyekuru'nun ceza sahası yayı üzerinden çektiği şut etkili olmuyor ve kalenin yanından auta çıkıyor.

77. dakika Galatasaray'da oyuncu değişikliği; DeAndre Yedlin oyuna girerken, Kerem Aktürkoğlu saha kenarına gelen isim oluyor.

81. dakika Organize gelişen Kasımpaşa atağında, Kevin Varga'nın ceza sahası sol çarprazından çektiği şutta top kaleci Muslera'nın üzerine gidiyor.

84. dakika Emre Akbaba'nın kullandığı köşe vuruşunda Ryan Donk kale önünde topa dokunamıyor ve ev sahibi takım mutlak bir gol şansından olmuş oluyor.

86. dakika Kristijan Bistrovic'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta top kalenin üzerinden az farkla auta çıkıyor.

89. dakika GOOOLL!!! Galatasaray, Mostafa Mohamed'in penaltıdan attığı gol ile tekrar 2-1'lik skor ile öne geçiyor.

90. dakika Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakikalık süre ekleniyor.

90+3. dakika Haris Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray savunması topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

90+4. dakika Erkan Özdamar maçı bitiren son düdüğü çalıyor. Galatasaray son dakikalarda bulduğu gol ile 2-1 kazanıyor ve puanını 51'e çıkararak liderlik pozisyonuna yükseliyor. Kasımpaşa ise bu skorla 26 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

GALATASARAY:
Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Ömer, Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu, Babel, Mostafa Mohamed

KASIMPAŞA: Ertuğrul, Hadergjonaj, Tosic, Brecka, Haddadi, Bistrovic, Aytaç, Hajradinovic, Koomson, Hodzic, Thelin

MAÇ NOTLARI

Galatasaray'da 5 eksik
Sarı-kırmızılı takımda 5 futbolcu farklı nedenlerle bu müsabakada forma giyemeyecek.

Yaşadığı sakatlık sonrası tedavi ve adaptasyon süreci devam eden Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli ile Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Uruguaylı sol bek Marcelo Saracchi takımı yalnız bırakacak.

Yeni tip koron avirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Halil Dervişoğlu, karantina ve takip süreci devam ettiği için kadroda yer alamayacak.

Cezalı olan kaptan Arda Turan ile Oğulcan Çağlayan da müsabakada sahaya çıkamayacak.

İki oyuncu kart sınırında
Galatasaray'da Younes Belhanda ve Christian Luyindama, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu futbolcular, kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 26. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

Ligde son 5 maçını kazandı
Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 5 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı ekip, son 5 maçında Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'yi mağlup etti.

Galatasaray, Kasımpaşa müsabakasını da kazanarak galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak.

Ligin en az gol yiyen takımı
Galatasaray, Süper Lig'in en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takım, ligin geride kalan bölümünde oynadığı 23 maçta 47 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 18 gol gördü. Süper Lig'de kalesini en fazla gole kapatan takım olan Galatasaray, 23 maçının 11'inde rakiplerinin skor üretmesine izin vermedi.

Kasımpaşa ise 23 müsabakada 25 kez rakip ağları sarsarken kalesindeki 36 gole engel olamadı.

Kalede Muslera etkisi
Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle uzun süre sahadaki yerini alamayan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, iyi bir dönüş yaptı.

Geçen sezonun 27. haftasında 14 Haziran'da oynanan Çaykur Rizespor müsabakasında ayağı kırılan Muslera, bu sezon 20 Ocak'taki Yukatel Denizlispor karşılaşmasıyla sahalara döndü.

Sakatlıktan kurtulduktan sonra 5 Süper Lig maçında forma giyen Muslera, performansıyla Galatasaray'ın yakaladığı seriye önemli katkıda bulundu. Tecrübeli file bekçisi, çıktığı bu lig müsabakaların 3'ünde kalesini gole kapatırken, diğer 2'sinde sadece birer gol yedi.

Türk yıldız Real Madrid yolunda!

Ali Koç'tan Arda Turan yorumu: Az bile!

Trabzonspor: 1 - Gaziantep FK: 0

Fatih Karagümrük: 1 - Fenerbahçe: 2

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,77
En Yüksek: 9,88
En Düşük: 9,19
Değişim 3,94 %
FK: 29,21
PD / DD: -5,59
İşlem Hacmi 767.631.267
Toplam Adet: 81.458.862
Ağırlıklı Ort.: 9,41
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İmparator FT...14 Şubat 2021 23:18

    Sizi gidi kuş takımı sizi...sizi gidi ağlaklar sizi...ne oldu işinize gelmedi değil mi..cikcikcik...Aslan Türkiye’nin en büyük en çok kupa alan Avrupa’da şampiyon olan tek takımıdır...siz cikciklemeye devam edin..ulan federasyon Fenerli hala cikcikliyorsunuz...

  • derviş15 Şubat 2021 00:02

    ne iftiracı yalancı ı bir kulüpsünüz hile düzenbazlık hepsi sizde. hocanız başkanınız yalancı siz olmuşunuz çok mu. böyle yetiştirildiniz.

  • Ssss14 Şubat 2021 21:35

    Eee boşuna dememişler .hakemsaray,penaltısaray,haramsaray

  • Anti14 Şubat 2021 20:12

    Yatsın kalksın hakeme dua etsin golden önce kasimpasanin penaltısı var

  • Kkk14 Şubat 2021 19:29

    Var ın kaldırılması lazım Galatasaray ı kolluyorlar. İşe yaramıyor. Futbolun doğallığınıda bozuyor

  • Yorum14 Şubat 2021 18:09

    Futbol sever spor sever dürüst insanlar türkiyede futbolu yasaklamak lazım insanlara kötü örnek oluyorlar çünkü