E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 1 - Başakşehir: 1---

Galatasaray: 1 - Başakşehir: 1

Galatasaray: 1 - Başakşehir: 1
18 Aralık 2021 - 19:00 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Aslan'ın galibiyet hasreti 6 maça çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftasında Galatasaray ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanan kritik mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Başakşehir'in golünü Stefano Okaka kaydetti. Galatasaray'da golü atan isim Mostafa Mohamed oldu.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray'ın Süper Lig'deki galibiyet hasreti 6 maça yükseldi. Konuk ekip, Emre Belözoğlu döneminde 9 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Ligde 6 maçtır kazanamayan Galatasaray, 24 puanla lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde kaldı. Başakşehir'in puanı ise 29 oldu.

Konuk ekipte Duarte 90+5. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını son anlarda 10 kişi bıraktı. Mücadelede hakem Zorbay Küçük görev yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Zorbay Küçük maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Medipol Başakşehir başlıyor.

6. dakika Olimpiu Morutan'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağı ile yaptığı plase vuruşta top kaleci Muhammed Şengezer'de kalıyor.

10. dakika Alexandru Cicaldau'nun defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Sofiane Feghouli için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

13. dakika Savunmadan gönderilen uzun pasa hareketlenen Mbaye Diagne için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

17. dakika Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

20. dakika GOOLL!! Medipol Başakşehir Stefano Okaka'nın attığı gol ile Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor.

24. dakika Galatasaray kontra atağında sol kanatta topla buluşan Mbaye Diagne'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruş yandan arklı bir biçimde auta gidiyor.

28. dakika Sol kanattan pasla kullanılan serbest vuruşta Patrick Van Aanholt'un sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında kaleci Muhammed Şengezer topa sahip olmayı başarıyor.

31. dakika Yapılan faul sonrası yoğun itirazları sonrası DeAndre Yedlin, hakem Zorbay Küçük tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

34. dakika Kaleci Şengezer yoğun pres sonrası verdiği hatalı pasında Olimpiu Morutan bekletmeden topu Mbaye Diagne'ye aktarıyor. Ancak Mbaye Diagne ceza sahasında etkili bir vuruş yapamıyor, top kalecide kalıyor.

40. dakika Sol kanatta topla ilerleyen Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği ara pasında Mbaye Diagne, Youssouf Ndayishimiye'den sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Topu kontrol ettikten sonra topu yere çarptırarak yaptığı vuruşunda top az farkla yadan auta gidiyor.

45. dakika Berkay Özcan'ın pasıyla topla buluşan Nacer Chadli ceza sahası sol çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşta top kaleci İsmail Çipe'de kalıyor.

45+2. dakika Olimpiu Morutan'nın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında top hiçbir takım arkadaşını bulmuyor ve auta gidiyor.

45+3. dakika Hakem Zorbay Küçük ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Zorbay Küçük ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.

51. dakika Patrick Van Aanholt'nun ceza sahası dışından çektiği şutunda, Tolga Ciğerci müdahalesi ile topu uzaklaştırıyor.

53. dakika Medipol Başakşehir'de iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nacer Chadli oyundan çıkarken, Fredrik Gulbrandsen yerine giren isim oluyor. Ömer Ali Şahiner oyundan çıkarken, Junior Caiçara yerine giren isim oluyor.

56. dakika Alexandru Cicaldau'nun kafa vuruşu ile indirdiği topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

60. dakika Berkan Kutlu'nun pasında topla buluşan Alexandru Cicaldau'nun ceza sahası dışından çektiği şutunda Tolga Ciğerci'den seken top kornere gidiyor.

65. dakika Galatasaray bu dakikada dört oyuncu değişikliğini birden kullanıyor. DeAndre Yedlin, Patrick Van Aanholt, Sofiane Feghouli ve sakatlanan Mbaye Diagne oyundan çıkarken. Oğulcan Çağlayan,Ömer Bayram,Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed oyuna giren isimler oluyor.

68. dakika Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası yayından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

74. dakika Fredrik Gulbrandsen'in sol çaprazdan çektiği plase şutunda kaleci topa iki hamlede sahip olmayı başarıyor.

78. dakika Medipol Başakşehir'de üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hasan Ali Kaldırım oyundan çıkarken, Lucas Lima yerine giren isim oluyor. Tolga Ciğerci oyundan çıkarken, Danijel Aleksic yerine giren isim oluyor.

82. dakika Alexandru Cicaldau'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Halil Dervişoğlu'nin vuruşu üstten auta gidiyor.

88. dakika GOOLL!! Galatasaray Mostafa Mohamed'in attığı gol ile Medipol Başakşehir karşısında 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

90+2. dakika Medipol Başakşehir 10 kişi kalıyor. Gelişen Galatasaray kontra atağında az adamla yakalanan Medipol Başakşehir savunmasındaLeo Duarte ceza sahasına girmeden Halil Dervişoğlu'nu ceza sahası yayında düşürdükten sonra hakem Zorbay Küçük serbest vuruşu veriyor ve ardından Leo Duarte'nin tepki olarak topa vurmasısonrası iki sarı kart ardarda görüyor ve kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

90+5. dakika Hakem Zorbay Küçük'ün düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Galatasaray, Medipol Başakşehir ile evinde 1-1 berabere kalıyor. Bu sonuçla Galatasaray ligde puanını 24'e, Medipol Başakşehir ise 29'a yükseltiyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: İsmail, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Morutan, Kerem, Diagne

Başakşehir: Muhammed, Ömer Ali, Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali, Mahmut, Tolga Ciğerci, Visca, Berkay, Chadli, Okaka

MAÇ NOTLARI

Galatasaray’ın deneyimli kalecisi ve takım kaptanı Fernando Muslera’nın Demir Grup Sivasspor deplasmanında ağır bir sakatlık geçirmesi sonucunda bir süre dahalardan uzak kalacak olmasından dolayı Medipol Başakşehir maçında kaleyi İsmail Çipe devraldı. Teknik direktör Fatih Terim, Muslera’nın yokluğunda kaleyi İsmail Çipe’ye emanet etti.

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, 6 maçlık cezasından dolayı bu maçta da takımının başında olamadı. Deneyimli çalıştırıcı müsabakayı tribünden takip etti. Galatasaray’ın yedek kulübesinde ise yardımcı antrenörler Necati Ateş ve Selçuk İnan yer aldı.

Galatasaray’ın eski futbolcusu Martin Linnes, Galatasaray - Medipol Başakşehir karşılaşmasını tribünden takip etti. 2016-2021 yılları arasında 5 sene boyunca Galatasaray formasını terleten ve şu anda Norveç takımı Molde’de forma giyen Norveçli futbolcu Martin Linnes, maçı tribünden izledi.

Galatasaray’da istifa krizi büyüyor

Trabzonspor: 2 - Hatayspor: 0

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,36
En Yüksek: 10,88
En Düşük: 9,21
Değişim -7,60 %
FK: 27,99
PD / DD: -5,35
İşlem Hacmi 1.116.689.720
Toplam Adet: 114.612.279
Ağırlıklı Ort.: 9,76
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)