E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 4-2 :Sivasspor---

Galatasaray: 4-2 :Sivasspor

Galatasaray: 4-2 :Sivasspor
23 Aralık 2018 - 19:06 borsagundem.com

Galatasaray, tam 6 golün atıldığı maçta Demir Grup Sivasspor'u 4-2 mağlup etti ve puanını 29'a yükselterek lider Başakşehir'le puan farkını 6'ya indirdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Demir Grup Sivasspor'u 4-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılara evinde 4 maçlık aradan sonra galibiyeti getiren goller Eren Derdiyok (penaltı) Feghouli ve Onyekuru (2)'dan gelirken Sivasspor'un gollerini Robinho kaydetti. Bu maç öncesinde son 8 lig maçında sadece 1 galibiyet elde edebilen Galatasaray, puanını 29'a yükselterek Başakşehir'le arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Hakan Keleş'in göreve gelmesinden sonra 5 maçta 13 puan toplayan Sivasspor ise ilk devreyi 24 puanla kapadı.

MAÇTAN NOTLAR

9. dakikada Sivasspor 1-0 öne geçti: Hızlı gelişen atakta kaptırılan topla buluşan Douglas ceza sahası dışı sağ çaprazdan pasını Robinho'ya gönderdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Robinho penaltı noktasının hemen yanından kaleye vuruşunu yaptı ve Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi.

GALATASARAY PENALTI KAZANDI

18. dakikada Galatasaray'ın geliştirdiği atakta Uğur Çiftçi, Younes Belhanda'nın ceza sahası içinde ayağına basarak penaltıya sebebiyet verdi. Hakem Halil Umut Meler VAR incelemesi sonrasında beyaz noktayı gösterdi ve topun başına Eren Derdiyok geçti. Eren Derdiyok 20. dakikada kalecinin soluna şutunu çekti ve topla kaleciyi farklı köşelere gönderdi. Galatasaray, Eren Derdiyok'un penaltı golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Sivasspor, 27. dakikada tehlikeli geldi: Sol kanattan gelişen atakta Robinho'nun savunma arkasına attığı topla ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Muhammet Demir kaleye şutunu göndermek istedi ancak bu top kalenin hemen yanından dışarı çıktı.

GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

Galatasaray, 30. dakikada öne geçti: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yaptı. Savunma oyuncuları bu topu kafa ile uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası yayı önünde bu topla buluşan Badou Ndiaye kısa pasını Sofiane Feghouli'ye gönderdi. Altıpasın hemen sağından Sofiane Feghouli vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

MAÇA YENİDEN DENGE GELDİ

Sivasspor, 41. dakikada Robinho'nun ikinci golüyle skoru 2-2'ye getirdi: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Douglas kısa pasını Robinho'ya gönderdi. Ceza sahası yayı önünde bu topla buluşan Robinho ceza sahası yayı içine girer girmez şutunu gönderiyor ve topu ağlarla buluşturdu.

Hakem Halil Umut Meler'in düdüğüyle ilk yarı 2-2'lik skorla sona erdi.

GOLÜ VAR VERDİRTTİ

Galatasaray, 51. dakikada yeniden öne geçti: Orta alandan Fernando Reges'in ara pasına hareketlenen Henry Onyekuru ceza sahası içinde topla buluştu ve sol ayağıyla dokunuşunu yapıyor topu ağlarla buluşturdu. Hakem Halil Umut Meler, yardımcısının uyarısıyla golü önce iptal etti sonrasında ise VAR incelemesi neticesinde pozisyonun ofsayt olmadığı gerekçesiyle golü verdi.

GALATASARAY, FARKI 2'YE ÇIKARDI

Galatasaray, 69. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mariano Filho ceza sahası içine ortasını yaptı. Ceza sahası içi sağ çaprazda altıpasın hemen önünde Younes Belhanda bu topu arka direğe çevirdi. Eren Derdiyok'un bacaklarının arasından geçen topu kontrol eden Henry Onyekuru vuruşunu yaptı ve kendisinin 2, takımının 4. golüyle farkı 2'ye çıkardı.

GALATASARAY DİREĞE TAKILDI

Galatasaray, 74. dakikada direğe takıldı: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Sofiane Feghouli ceza sahası içine ortasını yaptı. Eren Derdiyok'un altıpas içinde arkaya çevirdiği topa hareketlenen Fernando Reges kafa vuruşunu yaptı. Bu top üst direğe çarptıktan sonra çizgide sekti ve kaleci Tolgahan Acar'ın müdahalesinde top kısa düştü. Bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Sarı-kırmızılılar 79. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sol kanatta topla ilerleyen Garry Rodrigues ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekti ancak kaleci Tolgahan Acar yatarak bu topu iki hamlede kontrol etti.

Galatasaray'da 2002 doğumlu Mustafa Kapı, mücadelenin son dakikasında oyuna girdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 4-2'lik üstünlükle ayrılarak puanını 29'a yükseltti. Ligde 4 maç sonra galibiyeti hatırlayan sarı-kırmızılılar ilk devre sonunda lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Öte yandan Galatasaray, Fatih Terim yönetimindeki 200. galibiyetini elde etti.

Hakan Keleş'in göreve gelmesinin ardından 5 maçta 13 puan toplayan Sivasspor ise 6 maç sonra ilk kez kaybetti ve haftayı 24 puanla kapadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)