E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG7:Rusya ve Suriye'ye ek yaptırım yok---

G7:Rusya ve Suriye'ye ek yaptırım yok

G7:Rusya ve Suriye'ye ek yaptırım yok
11 Nisan 2017 - 14:38 borsagundem.com

G7 ülkeleri dışişleri bakanlarının bugün yaptığı Suriye oturumunda, İngiltere'nin Rusya ve Suriye'ye ek yaptırım önerisinde ortak fikir çıkmadı.

G7 ülkeleri dışişleri bakanları bugün İtalya'nın Lucca kentinde bir araya geldi. Toplantıdan önce İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya ve Suriye'ye ek yaptırım uygulanmasını gündeme getireceklerini belirtmişti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'un yaptığı açıklamaya göre ise bu fikir gündem oluşturmadı. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, yaptığı açıklamada, G7 ülkelerinin Rusya'ya Suriye konusunda riyakarlığı bırakmasını söyleyeceklerini belirterek, "İçinde bulunduğumuz durumdan kurtulabilmemiz Rusya samimi bir şekilde siyasi sürece dahil olmalı" dedi.

Ayrault, ABD'nin Suriye'de bir hava üssüne geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği saldırının krizi çözmek için "küçük bir fırsat penceresi" oluşturduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Pazartesi günü Suriye ve Rusya'ya yönelik yaptırımları görüşebileceklerini söylemesine rağmen Ayrault G7 toplantısında bunun neredeyse hiç gündeme gelmediğini açıkladı.

Öte yandan tüm G7 ülkeleri Esad'ın Suriye'nin geleceğinin bir parçası olamayacağı konusunda hemfikir oldu.

ABD, Kanada, İngiltere, Japonya, İtalya, Almanya ve Fransa’nın yanı sıra toplantıya Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi arabistan, Ürdün ve Katar bakanları da çağırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)