E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG7 enerji bakanlarından OPEC'e üretimi artırma çağrısı---

G7 enerji bakanlarından OPEC'e üretimi artırma çağrısı

G7 enerji bakanlarından OPEC'e üretimi artırma çağrısı
27 Mayıs 2022 - 14:28 borsagundem.com

G7 enerji bakanları, Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü savaşın petrol fiyatlarını son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkardığı ortamda OPEC üyelerine üretimi artırmaları çağrısı yaptılar.

G7 enerji ve çevre bakanlarının dönem başkanı Almanya'da gerçekleştirdikleri toplantının sonuç bildirisinde yer yer verilen çağrıda, savaşın petrol, faz ve kömür fiyatlarında artışı tetiklediği ve işletmeler, sanayi kuruluşlarının yanı sıra düşük gelirli hane halkları üzerinde büyük gerilim yaratan enflasyonu ateşlediğini vurguladılar.

Sonuç bildirisinde, "Petrol ve gaz üreticisi ülkeleri sorumlu şekilde hareket etmeye ve sıkılayan uluslararası pazarlara yanıt vermeleri çağrısında bulunuyoruz, OPEC'in önemli bir rol oynaması gerektiğini not ediyoruz" denildi.

G7 enerji ve çevre bakanları, AB'nin doğal gazda Rusya'ya bağımlılığının azaltılmasını "özel aciliyeti" olduğunu belirtirken, LNG arzının artırılmasının boru hatlarında potansiyel arz aksaklıklarının etkisini azaltmakta önemli rol oynayabileceğini vurguladılar.

OPEC+'dan sınırlı üretim artışı

 

OPEC petrol fiyatlarına neden müdahale etmiyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)