E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaG20'yi Yunanistan gölgeliyor---

G20'yi Yunanistan gölgeliyor

G20'yi Yunanistan gölgeliyor
10 Şubat 2015 - 08:29 borsagundem.com

Yunanistan açmazı G20 toplantısını gölgeliyor

Dünyanın önde gelen finans yetkilileri Yunanistan'ın yeni hükümeti ve euro bölgesi kreditörleri arasında yaşanan çekişmenin Avrupa'da ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyeceği ve bunun da küresel ekonomiye olumsuz yansıyacağı endişeleri taşıyorlar.
Yunanistan'ın borç krizine girmesi ile küresel ekonominin yara almasının ardından 5 sene geçtikten sonra, Yunanistan yeniden G20 Maliye Bakanları ve merkez bankası başkanlarının
gündeminde kendine yer buluyor. G20 toplantısı sırasında gazetecilere konuşan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble Yunanistan'ın bu ayın sonunda süresi dolan 271 milyar euro tutarındaki kurtarma paketinin süresini uzatmaktan başka yolu olmadığı yönündeki görüşlerini yineledi.
Yunanistan hükümeti ise yakında sona erecek olan kurtarma paketinin ardından yeniden elinin kolunun bağlanmasını istemiyor ancak euro bölgesindeki ortakları buna karşı çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)