E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20'de, "küresel ticaret ve yatırımın canlandırılması" kararı alındı---

G20'de, "küresel ticaret ve yatırımın canlandırılması" kararı alındı

G20'de, küresel ticaret ve yatırımın canlandırılması kararı alındı
05 Eylül 2016 - 17:51 borsagundem.com

Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde, "küresel ticaret ve yatırımın canlandırılması" kararı alındı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirvenin kapanış oturumunun ardından düzenlediği basın toplantısında, zirvede görüşülen konular ve alınan kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Dünya ekonomisindeki toparlanma gücünün zayıf olduğunu" söyleyen Şi, istikrarlı ve barışçıl uluslararası ortamı korumanın gereğine işaret etti.

Şi, "Kısa vadeli riskleri önlemek gerektiği gibi uzun ve orta vadeli potansiyelin de ortaya çıkarılması gerekiyor." diye konuştu.

Çin Devlet Başkanı, küresel ekonominin güçlü bir raya oturması için G20 ülkeleri olarak özgüvenli olduklarını belirterek, yapısal reformların hızlandırılacağını ve küresel ekonomik ve finansal yönetimin artırılacağını vurguladı.

Yenilikçi kalkınma modeline dönüşüm

Vergi kaçakçılığı ile mücadeleyi ve küresel enerji yönetimini artırarak uluslararası yatırım ve ticareti canlandırma kararı aldıklarının altını çizen Şi, "G20 ülkeleri, kriz müdahale mekanizmasının, uzun vadeli yönetim mekanizmasına dönüştürülmesinin gerekliliğini daha iyi kavradı." ifadesini kullandı.

Şi, "G20'nin, küresel ekonomik büyümeye ivme kazandırmak için yenilikçi kalkınma modeline dönüşümü uygulamaya kararlı olduğu" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Çin'deki G20 Liderler Zirvesi'nin ana temasını "yenilikçi, canlandırılmış, bağlantılı ve kapsayıcı dünya ekonomisi" başlıkları oluşturdu. Zirveye dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkeleriyle, ev sahibi Çin'in davet ettiği Çad, Mısır, Kazakistan, Laos, Senegal, Singapur, İspanya ve Tayland da katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)