E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 ülkelerinden ortak eylem planı ---

G20 ülkelerinden ortak eylem planı

G20 ülkelerinden ortak eylem planı
24 Mart 2020 - 12:23 borsagundem.com

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı, dün video konferans yoluyla düzenlendi.

Yeni korona virüsü salgınının küresel ekonomiye getirdiği etkilerin ele alındığı video konferansta, G20 ülkelerinin aralarındaki koordinasyonu güçlendirerek, salgının getirdiği sınamaları birlikte göğüslemeleri çağrısında bulunuldu.

G20 Dönem Başkanlığı’nı yürüten Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, yaptığı konuşmada, G20 üyesi ülkelerin eşgüdümlü ve kararlı adımlar atmaları, salgından etkilenen işletme ve bireylere yardım sağlamaları gerektiğini söyledi. Muhammed el-Cedan, ayrıca G20 ülkelerinin, küresel ekonomik ve finansal istikrarı korumaları, piyasaya olan güveni pekiştirmeleri ve salgının ekonomiye yönelik uzun vadeli etkilerini en aza indirmeleri gerektiğini kaydetti.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre video konferansta, salgınla ilgili gelişmelerin ve salgının piyasaya getireceği etkilerin yakından izlenmesinin yanında, bir ortak eylem planı hazırlanması konularında görüş birliğine varıldı.

Konferansta, taraflar video konferansların önümüzdeki günlerde de düzenli şekilde yapılması konusunda anlaştı.

G20 Maliye Bakanları toplantısı online yapıldı

 

G20, maliye ve para politikası telekonferansta konuşuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)