E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 sert Rusya eleştirileri ile başladı---

G20 sert Rusya eleştirileri ile başladı

G20 sert Rusya eleştirileri ile başladı
15 Kasım 2014 - 11:41 borsagundem.com

Avustralya'da düzenlenen G20 Zirvesi Ukrayna krizinin gölgesinde kalırken, bazı liderler Rusya'yı sert eleştirdi

Avrupalı liderler, Avustralya'daki G20 Zirvesi'ne katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üzerindeki baskıyı artırarak, Moskova'yı Ukrayna'nın doğusundaki isyancılara yardımı kesmeye çağırdı. 

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy Brisbane'de basın mensuplarına hitaben ''Yaptırımlar da dahil mümkün olan her diplomatik aracı kullanacağız. Rusya silah ve asker akışını mutlaka kesmeli'' şeklinde konuştu. Rompuy AB dışişleri bakanlarının 17 Kasım'da muhtemel yaptırımları değerlendirmek üzere bir araya geleceğini de ifade etti.

Kanada Başbakanı sözcüsü ise Stephen Harper'ın Vladimir Putin'in elini sıkacağı sıarada ''Elinizi sıkıyorum ama size söyleyecek tek bir şeyim var. Ukrayna'dan çıkmanız gerekiyor'' dediğini aktardı. Sözcüye göre Putin'in bu çağrıya olumsuz bir karşılık verirken, Rusya konu ile ilgili yorum yapmadı.

Ukrayna krizi, büyüme ve istihdamı artırmayı hedefleyen G20 Zirvesi'ni gölgede bırakabilir. Daha önce Rusya'yı Malezya uçağını düşüren silahı tarafından tedarik etmekle suçlayan ev sahibi Avustralya Başbakanı Tony Abbott bugün lidere hitap etti. Putin'in odanın öbür ucunda oturması da dikkatlerden kaçmadı. Bu durum Putin'in ABD Başkanı Obama ve Çin'in lideri Şi Jinping ile merkezde oturduğu Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesini akıllara getirdi. 

Abbott Obama, Şi ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile öğle yemeğinde basına fotoğraf verirken, Putin Brezilya Başkanı Rousseff ile oturdu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)