E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 mutluluğu: Bundan iyi reklam mı olur---

G20 mutluluğu: Bundan iyi reklam mı olur

G20 mutluluğu: Bundan iyi reklam mı olur
18 Kasım 2015 - 04:06 borsagundem.com

Maxx Royal'de Rusya lideri Putin'i ağırlayan ETS Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, "Hedef pazarımız Rusya, tüm televizyonlarda otelimiz gösterildi" dedi

G20 Zirvesi'ne katılan dünya liderleri Antalya'nın tüm dünyaya tanıtımı için büyük fırsat oldu. Yaklaşık 3 bin gazetecinin izlediği zirvenin fotoğraf ve görüntüleri, Antalya'nın reklamı oldu. Başta liderleri ağırlayan otellerin sahipleri olmak üzere tüm turizmciler zirvenin keyfini yaşıyor. Bu keyfi yaşayanlardan biri de ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy. Sefer Levent, Hürriyet'teki haberinde Ersoy'un zirve mutluluğunu yazdı. İşte o haber:

7 yıldızlı Maxx Royal otelinde Rusya Devlet Başkanı Putin’i ağırlayan ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy,  “Bizim hedef pazarımız Rusya. Tüm televizyonlarda otelimiz gösterildi. Bundan iyi bir reklam olur mu” dedi. Antalya’nın, Belek’in çok iyi reklamı olduğunu da söyleyen Ersoy, ayrıca zirve nedeniyle tüm altyapısı yenilenen bölgeye muazzam bir şans doğduğunu söyledi.

“Milyarlarca dolar reklama bedel bu. Bizim yapamayacağımız reklamı yaptı G20 Zirvesi. Benim 7 yıldızlı Maxx Royal oteliminde Rusya Devlet Başkanı Putin kaldı. Bizim hedef pazarımız Rusya. Tüm televizyonlarda otelimiz gösteriliyor. Bundan iyi bir reklam olur mu.” Bu sözlerin sahibi ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy’du. G20 Zirvesi için iş dünyasının büyük bir bölümünün kaldığı Belek’teki oteli Voyage’da görüştük kendisiyle. Çok mutluydu Mehmet Ersoy. Mutluluğunun tek sebebi turizm için ‘ölü’ diyebileceğimiz bir zamanda zirve için otellerinin dolması değildi. 



MANEVİ KAZANÇ 

Mehmet Ersoy, “Elde ettiğimiz maddi geliri bir tarafa bırakın. Antalya’nın, Belek’in çok iyi reklamı oldu. Ayrıca zirve öncesinde otellerimize gelen altyapı tamamen değişti. Yenilenen fiber hatlar sayesinde artık daha iyi internet hizmeti sunabileceğiz. Yolları viyadükleri çevre düzenlemelerini hesaba katarsanız, muazzam bir şans doğdu bölgemize” diye konuştu. Mehmet Ersoy sohbetimizde G20 zirvesinin yapılacağı alan olarak tanımlanan ‘Kırmızı Bölge’deki bütün otellerin G20 öncesi, 7 gün ve arkasından da 5 gün kapatıldığını belirtti. Gecelik konaklama ücretlerinin 300 ile 1000 Euro arasında olduğu bilgisini veren Ersoy, “Öncesinde ve sonrasında müşteriye kapalı tuttuğumuz günlerden kaybımız var ama otel geceleme ücreti sezon üstü fiyatlardan olduğu için o açığımızı kapattık. Netice bu sezon ne kazanıyorsak onu kazanır durumdayız. Ama biz buna bakmıyoruz. Esas kazanacağımızı manevi olarak kazandık” dedi.  

KAYBEDEN OTELLER VAR

Zirve’nin kazanan otelcilerinin yanısıra kaybeden otelcileri de olmuş. Mehmet Ersoy, “Kırmızı Bölge’de olup da kapalı olan oteller var. Onlara iyi olmadı. Çünkü hem heyetler konaklamadı hem de güvenlik sebepleri nedeniyle müşteri alamadılar” diye konuştu. Max Royall yatırımlarının 311 milyon dolara, Voyage’ın ise 240 milyon dolara mal olduğu bilgisini veren Mehmet Ersoy, 12 ay açık olduklarını, futbol kulüplerinin kampları ve son zamanlarda golf turnuvalarıyla da bölgedeki otellerin aktivetelerin merkezi haline geldiğini söyledi. Ersoy, ocak ve şubat aylarında 1500 takımın kamp yapmak için Antalya’yı tercih ettiğini belirtti.

İngiliz turisti hedeflemeliyiz

ANTALYA’da birkaç ay sonra Çiçek Exposu düzenleneceğini de hatırlatan Mehmet Ersoy, “Alt alta konunca aslında arasak bulamaycağımız fırsatlar yaşıyoruz. Bu sayede bölgede yaşanan sorunlar ve ekonomilerde yaşanan krizler nedeniyle azalan turist sayısına ragmen ayakta kalıyoruz” diye konuştu. Antalya’nın turizm gelirinin geçen yılın yüzde 20 altında olduğunu gelir kaybının 3 milyar doları bulduğunu belirten Mehmet Ersoy, “Normalde 5 milyon turist gelirdi, bu yıl bu sayı 1 milyon azaldı. Eskiden 10 gün kalan turist artık 7 gün kalıyor. Rus turistler de azalıyor. Bu yüzden İngiliz turistleri hedeflemeliyiz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)