E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 katılımcıları büyüme ve istihdamda kararlı---

G20 katılımcıları büyüme ve istihdamda kararlı

G20 katılımcıları büyüme ve istihdamda kararlı
23 Şubat 2014 - 12:55 borsagundem.com

Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantı sonuç bildirgesi yayınlandı

Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın katılımcıları, zorluklara rağmen ekonomik büyümeyi sağlamak ve yeni istihdam yaratmak konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Toplantının sonuç bildirgesinde, katılımcı maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının, beş yıl içinde toplu gayrı safi yurt içi hasılayı yüzde 2'nin üzerine çıkarmak için gereken politikaları uygulamaya kararlı olduğu, bu politikaların küresel ekonomik faaliyetler çerçevesinde fazladan 2 trilyon dolar ve milyonlarca fazladan istihdam anlamına geldiği ifade edildi.

Kasım ayında düzenlenecek Brisbane Liderler Zirvesi'nin bir parçası olarak, her ülkenin kapsamlı bir büyüme stratejisi sunmasının bu hedefe ulaşmakta ilk adım olacağına işaret edilen bildirgede, "Reformların zor olduğunu biliyoruz ama ekonomik büyümeyi ve yeni istihdam alanlarını kazanmalıyız" denildi.

G20 ülkelerinde yatırımı, ticareti, rekabeti ve istihdam imkanlarını artırmak için somut adımlar gerektiğine işaret edilen bildirgede, yatırımların, özellikle altyapı yatırımlarının artırılması konusunda karşılaşılan sorunların kapsamlı olarak ele alındığı, uygulanabilir politikalar ve düzenleyici çerçeveler oluşturarak, özel sektör yatırımlarının önündeki engelleri kaldırabilmek için yapılabilecek çok şey olduğu ifade edildi.

Bildirgeye göre, toplantıda para politikası temelinde küresel ekonomi de ele alındı. Katılımcılar, işbirliğini güçlendirmek, iletişimi artırmak ve mali piyasalarla ülke ekonomilerinde esneklik oluşturmak konusunda mutabık kaldı.

Katılımcılar, Uluslararası Para Fonu (IMF) hakkında 2010 reformlarının onaylanması ve  bunun bir sonraki toplantıdan önce sağlanması için ABD'nin teşvik edilmesi gerektiğine de işaret etti.

Sonuç bildirgesinde, ülke liderleri ve dışişleri bakanları kadar durumun "değişkenliği" nedeniyle maliye bakanlarının da Ukrayna'daki olayları izlediğine işaret edildi. Gelişmelerin ekonomik sonuçlar doğuracağının açık olduğu ifade edilen bildirgede, IMF'nin geçiş sürecindeki ülkelere yardım için en hazırlıklı kurum olmayı sürdürdüğü hatırlatıldı.

Bildirgede, şirketlerin adil vergi paylarını ödemelerinin sağlanmasında somut gelişme sağlandığına da değinildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)