E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaG. Kore enflasyonu 15 yılın en düşüğünde---

G. Kore enflasyonu 15 yılın en düşüğünde

G. Kore enflasyonu 15 yılın en düşüğünde
03 Mart 2015 - 07:08 borsagundem.com

Güney Kore’nin enflasyonu 1999’dan bu yana en düşük hızda artış gösterdi

Güney Kore’de enflasyon 15 yıldan uzun bir sürenin en zayıf temposuna geriledi. Enflasyondaki yavaşlamada enerji ithalat maliyetlerindeki gerileme ve yurtiçi talepteki gevşeklik etkili oldu.

İstatistik Kurumu’nun Salı günü açıkladığı verilere göre tüketici fiyatları Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 0.5 yükseldi ve beklentilerin altında kaldı. Bloomberg News anketine katılan 17 ekonomistin tahmin medyanı tüketici fiyatlarında yüzde 0.7’lik artış öngörüyordu. Fiyatlar, yüzde 0.2’lik yükseliş beklentisine karşın bir önceki aya göre değişiklik göstermedi.

Enflasyondaki yavaşlama, Kore Merkez Bankası üzerinde gösterge faiz oranının düşürülmesi baskılarını artırabilir. Öte yandan son açıklanan veriler, sanayi üretiminin beklenmedik şekilde gerilediğini ve ihracatın 2 yılın en büyük düşüşünü kaydettiğini gösterdi. Guvernör Lee Ju Yeol, ekonomik durumun kötüleşmesi durumunda merkez bankasının faizlerde ek indirime gidebileceğini belirtmişti.

Seul’daki Samsung Futures Inc. para birimi analistlerinden Jeon Seung Ji, “Düşük enflasyon verileri faiz indirimi beklentilerini artıracak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)