E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaG-20'den çıkacak mesajlar piyasalara yön verecek---

G-20'den çıkacak mesajlar piyasalara yön verecek

G-20'den çıkacak mesajlar piyasalara yön verecek
28 Haziran 2019 - 09:33 borsagundem.com

"G-20'de hafta sonu devam eden toplantıda olası haber akışları ve açıklamaların etkilerini yeni haftaya başlarken görmemiz mümkün"

BIST100...G-20 Zirvesi Başladı… G-20 zirvesinde ABD-Çin liderlerinin görüşmelerinde ticaret müzakerelerine yönelik olumlu beklentiler ile küresel borsalar nispeten toparlanma eğiliminde olurken Borsa İstanbul günü %0.78 yükselişle 95.573 seviyesinden kapattı. Zirve bugün itibariyle başlarken, piyasalar tarafından hem ABD-Çin liderlerinin görüşmeleri hem de S-400 teslimatının öncesinde bir araya gelecek ABDTürkiye liderlerinin görüşmeleri takip edilecek. Haftanın son işlem gününde zirveye yönelik haber akışının daha zayıf olabileceği ve endeksin daha temkinli olabileceğini düşünmekteyiz. Hafta sonu devam eden toplantıda olası haber akışları ve açıklamaların etkilerini yeni haftaya başlarken görmemiz mümkün.

USDTRY… 5.70’li Seviyelerde Denge Bulma Çabasında… Dün sabah saatlerine 5.77 seviyelerinden işlem görerek güne yatay hareketle başlayan kur, Merkez Bankasının yedek akçesinin bütçeye aktarılmasıyla alakalı düzenlemenin meclise geldiği haberiyle 5.79 seviyelerini test etti. FED üyelerinin açıklamalarıyla Temmuz ayında faiz indirimi ihtimalinin zayıflaması ve ABD-Çin ticaret müzakerelerinde anlaşmaya yakın olunduğuna dair açıklamalarla ortaya çıkan iyimserlik Dolar’ın kayıplarını durdurdu. Ancak makro verilerdeki zayıflık Dolar endeksinin toparlanma isteğini sınırlamakta. Bugün başlayan G-20 zirvesi ile birlikte parite 5.77 seviyesinde mevcut konumunu korurken, ülke risk primimizin 410 seviyesinin altına düşmesi TL varlıklarını desteklemekte. Jeopolitik risklerin öne çıkmadığı durumda ülke risk primimizdeki gerilemenin devam etmesi paritenin 5.70’li seviyelerde denge bulma çabasını destekleyebilir.

EURTRY… Yükseliş Eğilimi TL Varlıkların Pozitif Görünümü İle Sınırlı Kalmakta… Euro bölgesi öncü ekonomisi Almanya’nın enflasyon görünümündeki iyileşme ile paritede bir miktar yükseliş gözlemlenmişti. Ancak ülke risk primimizin düşük seyri TL’yi desteklerken paritedeki yükseliş eğilimi sınırlı kalmakta.

EURUSD… 1.1350 Seviyesinin Üzerindeki Seyrini Korumakta… ABD-Çin ticaret müzakerelerinde bugün başlayan G-20 zirvesinde anlaşmaya yönelik olumlu mesajların verilebileceği beklentileri ve FED’in faiz indiriminde Temmuz’daki toplantıyı es geçebileceği beklentileri Dolar’ın toparlanma eğilimini bir miktar güçlendirmekte. Ancak her ne kadar 1. Çeyrek ABD büyüme verisi beklentileri karşılasa da diğer makro verilerin zayıf görünümü ile toparlanmanın sınırlı kaldığını görmekteyiz. Parite, Dolar’ın stabil görüntüsüyle 1350 üzerindeki seyrini korurken, mevcut seviyenin korunması alımların artmasını destekleyebilir.

XAUUSD… G-20 Zirvesinin Başlamasıyla Yükseldi… Ons Altın sert yükselişin ardından, G-20 zirvesinde ABD-Çin ticaret müzakerelerine yönelik iyimser beklentilerle bir miktar geriledi. Ancak G-20 zirvesinin başlamasıyla Asya seansında kayıplarını kısmi olarak toparlayan değerli maden 1415 seviyesinden işlem görmekte.

GLDGR…263 Seviyelerinde Seyretmekte… TL’deki güçlenme ve ons altındaki gerilemeyle birlikte 260 TL seviyelerine kadar düşen Gram Altın, dün gün içerisinde en düşük 259 TL, en yüksek ise 261 TL’den işlem görmüştü. Sabah saatleri itibariyle 263 seviyesinden işlem görmekte. BRENT… Ticaret Savaşı Endişeleri İle Geriledi… Brent petrol fiyatları ABD başkanı Trump’ın eğer anlaşma olmazsa Çin’e ek gümrük tarifeleri uygulanacağını söylemesiyle birlikte ticaret savaşı endişeleriyle düşüşe geçti. Öte yandan bugün açıklanacak sondaj kuyusu verileri piyasaların takibinde olacak.

SP500…ABD-Çin Liderlerinin Görüşmeleri Takip Edilecek… G-20 zirvesinin yarattığı pozitif havanın da etkisiyle dün güne yükselişle başlayan SP500 endeksi günü %0.38 yükselişle 2924 seviyesinden kapattı. Bugün küresel piyasalar tarafından ABD ve Çin arasındaki görüşmenin detaylarına dair haber akışları takip edilecek olurken, ABD’de 1. çeyrek yıllıklandırılmış GSYH bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 artış göstererek beklentilerin altında geldi."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)